Sari la conținut

Leguma care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor

Pielea este unul dintre cele mai mari organe din corp și este responsabilă pentru protejarea tuturor organelor interne. Ca atare, ea trebuie protejată de radicalii liberi, care sunt principala cauză a deteriorării sale ce poate duce la îmbătrânirea prematură.

Potrivit site-ului Top Doctors, îmbătrânirea prematură se referă la deteriorarea pielii la o vârstă fragedă. Dacă organismul nostru se modifică în mod natural în timp, acest lucru se poate observa foarte repede, mai ales la nivelul pielii și în mod specific pe față. În mod normal, îmbătrânirea apare diferit pentru fiecare persoană, existând semne care pot fi considerate premature atunci când apar înainte de vârsta de 35 de ani.

Astfel, există multe motive pentru care poate apărea acest tip de îmbătrânire a pielii. Site-ul în mențiune oferă spre cunoaștere câteva dintre ele:

  • Fumatul: fumul de țigară produce stres oxidativ la nivelul pielii.
  • Expunerea la soare și la paturile de bronzat: deși expunerea la soare este sănătoasă, timpul de expunere trebuie limitat.
  • Obiceiuri de somn proaste: Lipsa cronică de somn sau somnul slab poate duce la riduri fine și la scăderea grăsimii subcutanate.
  • Alimentația deficitară: cercetările arată că un aport ridicat de zahăr și carbohidrați rafinați, cum ar fi făina, dăunează celulelor și le determină să se oxideze.
  • Consumul de alcool și cofeină: Prea mult alcool și cofeină provoacă deshidratare, astfel că pielea se ridează și își pierde forma.
  • Mediul înconjurător: poluarea poate provoca pete pigmentare și riduri.
  • Stresul: expunerea constantă poate produce un răspuns inflamator și poate duce la o îmbătrânire mai rapidă.

O dietă bogată în vitamine și minerale

În ceea ce privește alimentația, pentru a preveni această problemă a pielii, este important să aveți o dietă bogată în vitamine și minerale care stimulează producția de colagen, o proteină foarte importantă în organism care leagă țesuturile conjunctive între ele. Din acest motiv, Fundația Inimii subliniază proprietățile antioxidante ale dovleacului, un superaliment bogat în apă și fibre, cu un conținut scăzut de calorii și care conține betacaroten, o componentă antioxidantă ideală pentru combaterea îmbătrânirii premature.

„De asemenea, conține calciu, magneziu, vitamina A, C, E și betacaroten, acesta din urmă fiind responsabil de culoarea portocalie a dovleacului, fiind un antioxidant care ajută la eliminarea radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea celulară, și are o mare importanță în alimentație deoarece este un precursor al vitaminei A (tot provitamina A)”, precizează organizația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel