luni, ianuarie 30, 2023

Inflamația este răspunsul defensiv al organismului la un agent străin; microbi, bacterii, substanțe chimice și chiar polen. Acest lucru se manifestă nu numai prin balonare, ci și prin alergii ale pielii, afte, erupții cutanate, umflarea mâinilor și picioarelor, oboseală, creștere în greutate, dureri musculare, dureri de cap și probleme gastro-intestinale.

Pe de altă parte, trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Când mănânci alimente, corpul tău transformă toate caloriile pe care nu trebuie să le folosească în trigliceride, motiv pentru care este cea mai comună grăsime pe care oamenii o au în corpul lor.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în corp dacă bei aceast suc în fieca...

Acumularea acestui tip de grăsime poate duce la boli grave de inimă. A fi supraponderal, a consuma cantități mari de alcool, a avea diabet și hiperglicemie ar face oamenii mai predispuși la niveluri ridicate de trigliceride din sânge.

În ceea ce privește colesterolul, acesta este transportat în sânge în lipoproteine, care pot fi cu densitate scăzută (LDL), care sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de colesterol „rău” sau de înaltă densitate (HDL), numit și colesterol „bun”.

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.

Nivelurile crescute de colesterol LDL determină acumularea plăcii (depuneri de grăsime) în vasele de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate, explică Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din SUA.

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Se recomandă consumul de ceapă, întrucât, datorită componentelor sale antioxidante, combate inflamația, scade trigliceridele și scade nivelul de colesterol, protejând sănătatea inimii. De asemenea, este de remarcat faptul că această legumă este bogată în vitamina C.

Ceapa fiarta: beneficiile pentru sanatate

Pe de altă parte, se spune că ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conține aliină și antioxidanți care favorizează relaxarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui, potrivit Tua Saúde.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...

„În plus, ar putea exercita o acțiune antiplachetă, reducând riscul formării de cheaguri de sânge care provoacă boli precum un accident cardiovascular”, precizează sursa.

În plus, este bogată în fibre solubile care reduc probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, insuficiență cardiacă și atacuri de cord, potrivit Federației Spaniole a Inimii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private