Sari la conținut

Leguma care mănâncă tot zahărul din organism. Beneficii neștiute pentru sănătate

fasole cu ciolan
Sursă foto: gastropedia
Reteta fasole cu ciolan

Leguma care mănâncă tot zahărul din organism. Bogată în fier, lucru recomandat pentru o viață sănătoată, această legumă le este recomandată celor care au diabet și chiar previne unele tipuri de cancer.

Această legumă este un supliment natural energetic, fiind indicată mai ales femeilor deoarece conține foarte puțină grăsime, dar niciun pic de colesterol.
Fasolea, căci despre ea este vorba, este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

De altfel, potrivit floaredetei.ro, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Fasolea albă recomandată diabeticilor

Una dintre multele proprietăți pe care le are fasolea este conținutul ridicat de magneziu, atât de necesar organismului nostru. Magneziul este cunoscut pentru faptul că este un aliat împotriva stresului și extrem de benific pentru sistemul osos. De asemenea se știe că fasolea albă are un indice glicemic mic și nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sange. Mai exact, foamea este ținută sub control, acest aliment fiind chiar recomdat persoanelor cu diabet.

Cum are un indice glicemic foarte scăzut este recomandat și persoanelor care vor să slăbească. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Fasolea roșie previne cancerul la sân și la colon
Un sortiment de fasole extrem de benefic pentru sănătatea noastră este cea roșie. Conform unui studiu realizat de doctorul, Eugen Giurgiu, două linguri de de fasole roșie vă oferă de până la patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. De asemenea, s-a constatat că cei care consumă fasole roșie sunt mai feriți de a face cancer la colon sau la sân. Sportivilor de performanță le este reomandată făina din aceste boabe care se folosesc sub formă de compresă în cazul rupturilor de ligament.

Conform unor numeroase studii s-a demonstrat că cei care consumă boabe de fasole vor avea un risc mai mic de a dezvolta numeroase afecțiuni ale creierului, precum Alzhaimerul. De asemenea, vor avea oase mult mai sănătoase, iar cei care au cataractă le este chiar foarte indicat.

În zilele noastre, fasolea este cultivată în majoritatea țărilor lumii. Cultivarea sa este una reușită, mai ales în regiunile calde ale lumii, cu un număr mare de zile însorite pe an, soluri fertile ușoare și precipitații moderate.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel