Sari la conținut

Leguma ieftină, benefică pentru sănătate. Medic: „Curățați” corpul de otrăvuri

corpul uman
Sursă foto: Monoar Rahman Rony - Pixabay

Leguma ieftină, benefică pentru sănătate. Natura vine iar în ajutorul nostru și în cazul în care corpul nostru este plin de toxine. O legumă ieftină de toamnă curăță organismul de otrăvuri.

„Dacă locuiți într-un centru industrial în care există poluare cu praf și gaze, trebuie doar să vă „curățați” corpul de aceste otrăvuri. În acest scop, nu este necesar să urmați o dietă strictă. Se dovedește că consumul de varză în mod regulat este suficient”, spune dr. Margarita Koroleva.

leguma minune
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Varza este o sursă de sulf, care susține nivelul de glutation în organism.  Această substanță este implicată în procesul de detoxifiere și reînnoire a organismului. Dacă varza este prezentă în dietă, atunci nu numai ficatul va funcționa bine, ci și eliberarea organismului din metaboliți (produse reziduale.) care și-au îndeplinit funcția se va produce în timp util”, spune dr. Koroleva.

Leguma care reduce efectele nocive ale mediului asupra organismului

În general, includerea verzei în dietă poate reduce efectele nocive ale mediului asupra organismului. Alte beneficii ale varzei Varza se distinge printr-o mulțime de proprietăți utile. Stimulează producția de suc gastric și activează activitatea mușchiului inimii.

Acidul folic din compoziția sa ajută la normalizarea proceselor metabolice. Sărurile de potasiu sunt responsabile pentru eliminarea excesului de lichid, așa că varza este recomandată a fi consumată dacă aveți probleme cu rinichii. Potasiul are un efect expectorant, așa că se crede că varza ajută să facă față mai repede răcelilor.

Varza conține și vitamina C

În acest sens, desigur, nu poate fi comparată cu portocalele și kiwi-ul, dar în comparație cu alte legume pare să fie liderul clar – 36,6 mg la 100 de grame. Mai mult, după tratamentul termic, cantitatea acestuia crește doar. Acidul tartronic, care este inclus în compoziția sa, este un remediu eficient împotriva depunerilor de grăsime și a apariției sclerozei. Dar este distrus după tratament termic.

În funcție de metoda de gătit și de gradul de pregătire în general, varza are efecte diferite asupra corpului uman. Astfel, de exemplu, varza crudă acționează ca un laxativ, iar varza fiartă acționează ca un tonic. Iar varza murata este un remediu cunoscut pentru mahmureala.Este utila in lupta impotriva excesului de greutate.

Bogat în probiotice, susține o silueta subțire și un tract gastrointestinal sănătos. Consumul acestuia va îmbunătăți starea pielii și a părului și va reduce simptomele sindromului de colon iritabil.

De ce sunt probioticele atât de bune? Ele normalizează compoziția și cresc activitatea biologică a propriei microflore intestinale normale, iar perturbarea acesteia este o scurtătură către o sănătate precară și o serie de boli grave de la obezitate la diabet și cancer.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel