Sari la conținut

Leguma ieftină care curăţă ficatul de toxine și reglează nivelul de colesterol în sânge

organ
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții, între care procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și mineralelor.

Aflat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, ficatul are o importanță majoră în menținerea stării de sănătate generală. El transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Filtrează sângele, eliminând toate toxinele

Menţinerea sănătăţii acestui organ vital al corpului uman reduce riscul de obezitate, atenuează oboseala cronică, durerile de cap, afecțiunile digestive sau alergiile. La fel ca gunoiul pe care îl aruncăm în mod regulat, ficatul filtrează sângele eliminând toate toxinele, deșeurile, poluanții, metalele grele sau substanțele chimice din medicamentele pe care le luăm.

Conform specialiştilor, usturoiul are un rol benefic asupra acestui organ, îmbunătățindu-i activitate adatorită efectelor sale coleretice și hepatoprotectoare.

beneficiile usturoiului

În consecință, corpul se eliberează mai eficient de uree, toxine și săruri de metale grele, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, spune doctorul Mariat Mukhina.

Potrivit medicului, usturoiul conține aminoacizi care au un impact pozitiv asupra celulelor hepatice, având capacitatea de a regenera structura lor. Un alt beneficiu esențial al acestui condiment picant este prevenirea coagulării sângelui și a trombozei, având un efect favorabil asupra circulației sanguine.

Consumul său regulat poate, de asemenea, să echilibreze flora intestinală, contracarând efectele micro-organismelor nocive. În plus, acest aliment poate contribui la normalizarea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățind sănătatea sistemului cardiovascular.

Usturoiul ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră dacă doriți să accelerați metabolismul și să sporiți starea generală de sănătate, creșterea vitalității. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de potențialele efecte adverse, deoarece excesul poate avea consecințe nedorite. Prudență în consumul său, mai ales în timpul tratamentelor, este esențială, așa cum este recomandat de actualno.com.

Usturoiul conține seleniu ca antioxidant, iar B6 este un antiinflamator puternic. Usturoiul conține și arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge.

Introducerea regulată a usturoiului în dieta dumneavoastră poate spori semnificativ capacitatea organismului de a se apăra, făcându-l astfel un aliment extrem de căutar în timpul sezonului rece.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel