Sari la conținut

Leguma ieftină cu proprietăți uimitoare. Uite cum trebuie consumată și ce beneficii aduce

legume crude
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Trucul care elimina mirosul de usturoi

Consumul regulat a unei legume ieftine ajută la prelungirea vieții cu 10 ani sau mai mult, potrivit nutriționistului Angelique Duvall, are aceste proprietăți uimitoare. Vezi cum trebuie consumată și ce beneficii aduce pentru sănătate.

Speranța de viață este scurtată din cauza bolilor cauzate în principal de bacterii și viruși, iar medicii recomandă consumul de legume. Acestea vau capacitatea să distrugă microflore patogene din intestin.

  • Alte proprietăți utile ale legumelor  

Medicul nutriționist Angelica Duval spune că usturoiul este leguma care are proprietăți uimitoare. Hipocrate a prescris legumele picante pentru tratamentul tuturor bolilor.

Leguma care reduce riscul bolilor cardiovasculare

„Pe lângă uciderea microflorei patogene din intestin, conține și substanțe volatile pe care le inhalăm. Adică ne dezinfectează literalmente întregul organism”, spune nutriționistul dr. Angelica Duval.

usturoi crud
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ea sfătuiește să consumați această legumă crudă – un grăunte pe zi este suficient. În același timp, expertul amintește că longevitatea depinde de modul de viață în general. Chiar și Hipocrate a prescris legumele picante pentru tratamentul tuturor bolilor. Se știe că peste două mii de substanțe active prezente în compoziția sa ajută organismul să devină mai sănătos. A fost cultivată și folosită de mult timp ca agent antiinfecțios împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor. Se mai numește și penicilină rusă.

Uleiuri esențiale, quercetină, fructosan, diverse vitamine, în special C și B6, minerale utile precum calciu, mangan, potasiu și fosfor. Aceasta este doar o mică parte din substanțele active din compoziția sa, datorită cărora are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și antibacteriene și este un ingredient principal în prevenirea multor boli.

Printre calitățile vindecătoare se numără următoarele:

  • este eficient pentru infecții respiratorii, precum și pentru dureri în gât și dificultăți de respirație;
  • activează sistemul imunitar și acționează ca un excelent detoxifiant;
  • protejează celulele corpului de deteriorarea și îmbătrânirea datorită antioxidanților, acest lucru poate reduce riscul bolii Alzheimer și demenței;
  • reduce riscul bolilor cardiovasculare precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale – cele mai mari ucigașe din lume;
  • reduce colesterolul total și lipoproteinele cu densitate scăzută („colesterolul rău”);
  • ajută la combaterea paraziților intestinali;
  • ajută la vindecarea rănilor, ameliorează inflamația S-alil-L-cisteina din compoziția sa are efecte antiinflamatorii, care ajută la prevenirea și tratarea bolilor precum artrita, astmul și boala Alzheimer.

Acest antioxidant protejează eficient organismul de stresul oxidativ și daunele cauzate de radicalii liberi. De asemenea, reduce riscul de a dezvolta diabet, citează health.com.

Dar această legumă are și efecte negative. Este agresiv și provoacă o secreție activă de suc gastric, iar atunci când este consumat fără alimente dăunează mucoasei. Există oameni care sunt alergici la el. Respirația urât mirositoare care rămâne după consumare este un alt dezavantaj al acestuia.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel