Sari la conținut

Leguma-minune de sezon care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă și de ficat

Această legumă minune de sezon este considerată o legumă de primăvară, dar poate fi acum achiziționată pe tot parcursul anului, fiind nelipsită din dieta persoanelor cu un stil de viaţă sănătos.

Dr. Alexander Myasnikov susţine că aceasta este singura legumă care protejează împotriva bolilor de inimă și ficat. Potrivit nutriţionistului, ridichiile sunt foarte benefice pentru ficat, în ciuda gustului lor amar. Acest lucru se datorează faptului că leguma rădăcină conține suficiente substanțe active implicate în metabolismul ficatului.

Abundă în vitamine şi nutrienţi esenţiali

Leguma este utilă și pentru prevenirea bolilor de inimă. Ea conține coenzima Q10, vitamina C, potasiu, într-un cuvânt, tot ceea ce ajută inima. Leguma rădăcină este bogată în fibre, conține licopen și alți antioxidanți, a menționat medicul.

„Antocianinele pot reduce rata de dezvoltare și proliferare a celulelor canceroase. Acesta este un produs pentru diabetici. Previne foarte bine „salturile” de zahăr, chiar și atunci când se consumă carbohidrați rapizi”, subliniază specialistul.

ridichii
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Beneficii medicale multiple

Beneficiile ridichiilor pentru sănătatea umană sunt cunoscute de mult timp. Această legumă a fost folosită de vechile civilizații romane și egiptene în diverse domenii, pentru care există dovezi documentare.

Ridichiile sunt bogate în antioxidanți și fibre și sunt bogate în vitaminele A, C, K, B1, B2, B3 și B6, precum și în fier, magneziu, potasiu și calciu. În timpul lunilor de iarnă, cresc rezistența organismului la boli. Beneficiile lor sunt după cum urmează.

Această legumă minune are proprietăți antioxidante, ceea ce este un beneficiu major pentru sănătatea umană. Consumul regulat de ridichi curăță organismul de toxine. În plus, datorită efectului diuretic, ajută la eliminarea naturală a toxinelor din organism şi previne formarea pietrelor la rinichi.

Îmbunătăţeşte circulația sângelui

Prin accelerarea circulației sângelui, ridichiile normalizează funcționarea sistemului cardiovascular și reduc astfel riscul apariției unui atac de cord.

România: Gardurile metalice poloneze costă acum aproape nimic! (verificați!)Gard de gradină | Anunț sponsorizat

Datorită vitaminei C din compoziția lor, ridichile protejează împotriva bolilor din timpul lunilor de iarnă, cum ar fi gripa și răceala. Sunt utile pentru anemia asociată cu deficitul de fier.

Ele cresc rezistența organismului la bolile respiratorii precum astmul și bronșita, mai ales în timpul lunilor de iarnă. Sucul de ridiche este util pentru flegmă și tuse ca urmare a bolilor respiratorii.

Prin îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv, ridichile ajută la eliminarea problemelor digestive, cum ar fi constipația. De asemenea, reduc riscul de avort spontan și naștere prematură la femeile însărcinate.

Previn apariţia cancerului

Mai multe studii au demonstrat că ridichiile previn formarea celulelor canceroase şi reduc în special riscul de apariție a cancerului de colon, sân și pancreas.

Sunt foarte utile în îngrijirea pielii și a părului. Ridichile sunt utile pentru pielea uscată și căderea părului. Consumul lor este recomandat diabeticilor de tip 2, deoarece au capacitatea de a controla nivelul zahărului din sânge și de a reduce vârfurile acestuia. Este util să mănânce ridichi pentru pacienții cu gută și obezitate.

Ajută la pierderea în greutate

„Conținutul foarte scăzut de calorii încurajează oamenii să consume leguma rădăcină pentru pierderea în greutate. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece prin stimularea metabolismului, ridichile nu lasă nicio șansă grăsimii să se depună în locuri interzise.

În acest caz, alimentele sunt digerate de câteva ori mai repede și fermentarea alimentelor în intestine este eliminată”, mai spune specialistul.

„Ridichile conțin ulei de muștar, care le conferă amăreala caracteristică. Această componentă acționează ca un antiseptic natural care dezinfectează cavitatea organelor interne și ameliorează procesele inflamatorii.

Sucul de ridiche este potrivit pentru curățarea rănilor și a abraziunilor mari. Acesta va spori regenerarea pielii. Vă puteți freca tâmplele cu același remediu pentru a scăpa de durerile de cap. Amestecând sucul de ridiche cu prune uscate rase, vă veți reduce apetitul pentru alcool și vă veți reveni ușor după mahmureală”, conchide medicul citat.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel