vineri, iunie 9, 2023

De ce este atât de importantă Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci? Care sunt mesajele ascunse în această operă de artă care încă mai șochează privitorii?

Cina cea de Taină este una dintre cele mai faimoase și mai iubite picturi din lume și, timp de secole, a stârnit dezbateri și discuții despre semnificația sa. Dar dacă Leonardo Da Vinci a ascuns în tablou un mesaj secret care indică o anumită dată din viitorul îndepărtat? Cercetări recente sugerează că acest lucru ar putea fi adevărat – Da Vinci a codificat un mister în „Cina cea de Taină” care ar putea indica 12 martie 4006 ca o posibilă dată a sfârșitului lumii.

O nouă cercetare realizată de un expert în operele lui da Vinci susține că acest polimat a prezis sfârșitul lumii în tabloul său nemuritor „Cina cea de Taină” („Il Cenacolo”), care este cel mai reprodus tablou religios din lume.

O nouă analiză a tabloului „Cina cea de Taină”, realizată de Sabrina Sforza Galitzia, un expert italian în artă care lucrează în arhivele Vaticanului, a dezvăluit un mesaj ascuns în pictură. Galitzia a studiat anterior manuscrisele lui da Vinci în calitate de cercetător la Universitatea din California.

ITALY – APRIL 09: Florence, Galleria Degli Uffizi (Uffizi Gallery) Presumed self-portrait by Leonardo da Vinci (1452-1519), an Unknown Artist. (Photo by DeAgostini/Getty Images)

Data exactă la care se va sfârși lumea

Galitzia a spus că „Cina cea de Taină” dezvăluie data exactă la care se va sfârși lumea, potrivit lui da Vinci. Potrivit acesteia, da Vinci prezice că începutul sfârșitului lumii va începe la 21 martie 4006 și se va încheia la 1 noiembrie a aceluiași an. Ea a obținut această informație după ce a studiat fereastra cu semilună de deasupra picturii, care conține un puzzle „matematic și astrologic”, scrie History of Yesterday.

Da Vinci crede că sfârșitul lumii va fi cauzat de un „potop universal” asemănător cu cel al lui Noe. Totuși, acest cataclism va marca „un nou început pentru omenire”, a declarat Galitzia în interpretarea sa a „codului” lui da Vinci găsit în Cina cea de Taină.

„Există un cod da Vinci. Doar că nu este cel popularizat de Dan Brown”, a glumit ea.

Alte teorii sugerează că Da Vinci nu ar fi neapărat sursa acestui mesaj – acesta ar fi putut fi plasat de altcineva după moartea sa. Nu există un răspuns definitiv cu privire la motivul pentru care Da Vinci a ales această dată anume sau cine a inserat codul; cu toate acestea, implicațiile sale potențiale merită totuși analizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private