miercuri, decembrie 7, 2022

Leziuni hepatice: semne de avertizare și simptome care nu trebuie ignorate. Când este necesar consultul medical

Ficatul are o contribuție mare la sănătatea generală a organismului. Ajută la stimularea și reglarea funcțiilor metabolice, cum ar fi conversia nutrienților pentru a fi utilizați pentru hrănire. De asemenea, elimină toxinele dăunătoare.

Când începe să eșueze în îndeplinirea îndatoririlor sale esențiale, trebuie să apară câteva probleme în funcționarea corpului. Când ficatul este afectat, de obicei veți avea semne de avertizare că ceva nu este în regulă.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...


Când este necesar consultul medical

Pentru diagnosticarea corectă a leziunilor hepatice sau a insuficienței hepatice sunt necesare analize de sânge întrucat prognosticul depinde de cauza care le-a declanșat.

Insuficiența hepatică acută poate evolua rapid și poate pune în pericol viața unui individ.

Dacă se observă ingalbenirea bruscă a ochilor sau a pielii, sensibilitate în partea superioară a abdomenului sau orice alte modificări neobișnuite ale stării normale a unei persoane (inclusiv la nivelul comportamentului sau al personalității) se impune vizita de urgență la camera de gardă.


Leziuni hepatice: semne de avertizare și simptome ale unui ficat afectat care nu trebuie ignorate

Iată semnale roșii la care trebuie să te uiți serios:

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

1. Icter: Este unul dintre cele mai frecvente semne ale problemelor hepatice. Icterul cauzează îngălbenirea ochilor și a urinei. Icterul apare din cauza distrugerii celulelor hepatice din cauza creșterii bilirubinei din sânge. Această situație poate provoca boli hepatice cronice.

2. Pierderea poftei de mâncare: Persoanele care suferă de insuficiență hepatică pot prezenta o digestie proastă și creșterea toxinelor în vasele de sânge. Acest lucru poate duce la vărsături și greață care provoacă pierderea poftei de mâncare. Când apare insuficiența hepatică, cei doi hormoni care controlează foamea leptina și grelina creează un dezechilibru masiv care duce la scăderea apetitului.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

3. Umflare: Boala hepatică provoacă, de asemenea, umflarea picioarelor și a feței. Persoanele care suferă de probleme hepatice au acumulare de lichid în picioare, picioare și abdomen. Lichidul se poate scurge de la suprafața ficatului și a intestinului, ducând la ascită.

4. Insomnie: Unul dintre semnele proeminente ale bolii hepatice este insomnia. Medicii spun că toxinele acumulate în sânge pot perturba ciclul de somn și unii pacienți pot intra chiar în comă.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

5. Uscăciunea ochilor și a gurii: Cei care suferă de boli hepatice au, de asemenea, uscăciune cronică în ochi și gură. Afecțiunea, cunoscută sub numele de colangită biliară primară, este o afecțiune autoimună care determină moartea lent a căilor biliare din ficat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private