marți, decembrie 6, 2022

Libidou scăzut? Există o soluție naturală. Mușchiul de mare este o legumă de mare spinoasă, recoltată în principal pentru a fi utilizată în suplimente de sănătate și ca ingredient de îngroșare în alimentele comerciale.

Acest așa-numit superaliment poate fi adăugat în ceai, smoothie-uri și iaurturi, sucuri sau chiar mâncat în starea lui naturală.

La fel ca și algele marine, mușchiul de mare este un termen generic care acoperă diverse specii de alge care cresc în apele de coastă. Cel mai cunoscut dintre acestea este mușchiul irlandez, cunoscut în mod oficial sub numele de Chondrus crispus.  Poate fi găsit în regiunile stâncoase din jurul coastelor irlandeze, precum și pe coastele atlantice ale Marii Britanii, Europei continentale și Americii de Nord.

Te-ar mai interesa: Sunt cadavrele noastre viitorul sustenabilității? ...

Proprietăți benefice

Acest mușchi a fost extras pentru a fi utilizat în producția de alimente pentru proprietățile sale de gelificare, îngroșare și stabilizare. Totuși, de când a fost catalogat drept un superaliment, a devenit disponibil pe scară mai largă în stare crudă și sub formă de suplimente: sub formă de pastile, pudre, gume și gelul care încă se învârte în ceașca mea.

Presupusele beneficii pentru sănătate ale mușchiului de mare se dovedesc la fel de evazive ca și aroma sa. Promisiunile de pe videoclipurile TikTok, blogurile de wellness și produsele din mușchi de mare variază de la pierderea în greutate până la o piele mai curată, creșterea libidoului și îmbunătățirea fertilității. Totuși, puține dintre aceste afirmații au fost supuse cercetărilor necesare pentru ca beneficiile sale pentru sănătate să fie înregistrate de către Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

„Deoarece nu au existat prea multe cercetări asupra mușchiului de mare, este greu de spus dacă este sigur pentru toată lumea”, spune Beth Czerwony, dietetician la Centrul pentru Nutriție Umană de la Cleveland Clinic.

Chondrus crispus este bogat în iod și, ca toate legumele de mare, este o sursă bună de fibre. Un studiu a constatat că un supliment de mușchi de mare a îmbunătățit calitatea somnului.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae,...

Dieticianul privește celelalte beneficii ale mușchiului de mare cu aceeași prudență: „poate” fi bun pentru intestin și „poate” ajuta la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății inimii, datorită fibrelor.

Iodul este util în susținerea funcției tiroidiene, dar majoritatea oamenilor obțin suficient din dieta obișnuită și „deoarece există o inconsistență în ceea ce privește cantitatea de iod din mușchiul de mare, puteți ajunge să consumați prea mult, ceea ce poate duce la hipotiroidism sau la o tiroidă hipoactivă”, avertizează experta. Mai mult, spune ea: „Unele legume de mare, în funcție de locație, pot conține metale grele”.

Te-ar mai interesa: DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața ...

Scriitoarea Melissa Thompson spune că „muschiul de mare irlandez se prepară cu lapte condensat, scorțișoară și zahăr. Se servește, de asemenea, cu suc de fructe – mușchiul se fierbe, se strecoară și se amestecă cu suc. „Este unul dintre alimentele despre care se spune că pune „plumb în creion” și ajută la virilitate.”

Așadar, mușchiul de mare este cel mai recent dintr-o lungă serie de plante medicinale care sunt consumate de secole în unele comunități, dar care nu au făcut obiectul unei reglementări legale sau al unor teste de control randomizate pe scară largă înainte de a fi luate în prim-plan de scena wellness, potrivit theguardian.com.

Te-ar mai interesa: Boala MORTALĂ care face ravagii! Cum îți dai seama...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private