luni, septembrie 27, 2021

Tot mai multe persoane sunt interesate de sănătatea naturală şi doresc să adopte un stil de viaţă sănătos şi armonios cu propriul organism. Inepuizabilele resurse de sănătate ale naturii Doctorii din cele mai vechi timpuri au colectat informaţii despre plante şi amestecuri din plante, contribuind astfel la dezvoltarea farmacopeei din prezent.

În plus, mai mult de un sfert din medicamentele de pe piaţă conţin ingrediente active, derivate din plante, cunoscute şi apreciate pentru proprietăţile lor curative de mii de ani. Aşa cum se întâmplă de regulă, tindem să apelăm la remediile naturale atunci când organismul a suferit un dezechilibru sau s-a instalat deja boala.

Deşi plantele acţionează mai lent ca medicamentele de sinteză, efectele remediilor naturale sunt stabile în timp. Asociate cu o alimentaţie naturală şi un stil de viaţă sănătos, acestea pot înlocui medicamentele de sinteză, făcând adevărate minuni pentru sănătate. A fost demonstrat ştiinţific faptul că majoritatea produselor de sinteză chimică slăbesc şi distrug celulele. Nu este şi cazul următorul remediu naturist, un elixir natural care detoxifică, ne vindecă organismul de boli şi ne redă energia.

Elixir natural cu ţelină şi ovăz

Pe măsură ce avansează procesele de detoxificare şi regenerare, organismul trece prin aşa-numită ‘’criză de vindecare’’. Următorul elixir ne ajută să ne păstrăm sănătatea şi echilibrul, sau să le recăpătăm, dacă suntem bolnavi.

Ingrediente

Rădăcini de ţelină

Seminţe de ovăz nedecorticate

Apă

Mod de preparare

Se curăţă rădăcinile de ţelină – cantitatea lor trebuie să ocupe o treime dintr-un borcan. Se spală bine cu apă rece, se taie în felii mici care se dau prin maşina de tocat şi se introduc într-un borcan. Separat, în alt borcan de aceeaşi capacitate, se pun seminţe de ovăz nedecorticate – şi cantitatea lor trebuie să ocupe o treime din vas.

Seminţele de ovăz se dau prin maşina de măcinat cafea, dar prin rotirea rotorului doar de 2-3 ori, astfel încât că să nu se transforme în făină. Peste seminţele măcinate se toarnă apă rece, până se umple borcanul. Se amestecă cu o lingură de lemn. Rădăcinile de ţelină şi seminţele de ovăz astfel preparate se lasă la macerat exact 24 de ore. După această perioadă, fiecare macerat se strecoară separat, prin tifon, apoi se amestecă în părţi egale.

Ultimele stiri