Sari la conținut

Licoarea medicament pe care Irina Loghin o consumă în fiecare toamnă: Este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar!

Licoarea medicament pe care Irina Loghin o consumă în fiecare toamnă: Este preparat după o rețetă de-a artistei și, potrivit spuselor sale, are un gust extraordinar!

Rețeta specială de must cu hrean a Irinei Loghin. Îndăgita artistă a dezvăluit cum se prepară băutura specială pe care o consumă toamna.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor… Peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, spune Irina Loghin, potrivit click.ro.

Mustul te fereste de multe boli

Mustul ajută la menţinerea nivelului bun al colesterolului

Un test de sânge care să indice nivelul colesterolului din sânge este recomandat anual pentru o bună funcţionare a inimii. Studii medicale au indicat faptul că un pahar de suc de struguri proaspăt stors ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge favorizând sănătatea arterelor şi funcţionarea sistemului circulator.

Bun pentru vasele de sânge și intestine

Sucul de struguri proaspăt favorizează producţia de oxid nitric – compus important pentru păstrarea vaselor de sânge flexibile. Astfel, tensiunea arterială se menţine la cote optime.

Adulţii şi copiii care suferă de constipaţie pot profita toamna aceasta de producţia de struguri din vii româneşti pentru favorizarea tranzitului intestinal fără medicamente sau suplimente alimentare. Mustul are proprietăţi laxative şi ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi a buna funcţionare a intestinelor.

Sucul de struguri, elixirul tinereții

În multe dintre produsele cosmetice anti-aging şi pe lista ingredientelor multor suplimente alimentare care stimulează sistemul imunitar se află componenţi din struguri şi mai ales din sâmburii şi din coajă. Mustul este plin de antioxidanţi şi are proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Poate avea efecte beneficie şi în prevenirea răcelilor, tusei şi gripei.

Scade riscul de cancer de sân

Strugurii de culoare închisă sunt asociaţi cu un efect benefic împotriva formării tumorilor în corp. O alimentaţie împotriva cancerului de sân include şi sucul de struguri de culoare închisă, aşa-numiţii struguri negri.

Mustul nu este indicat pacienţilor cu diabet şi nici celor care suferă de sindromul colonului iritabil. De asemenea, este ideal ca mustul să fie făcut din struguri spălaţi, pentru înlăturarea urmelor de praf și soluţii chimice cu care au fost stropiţi, scrie csid.ro.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel