Sari la conținut

Lidia Fecioru: aceasta este metoda cu care putem verifica acasă dacă avem probleme cu glanda tiroidă

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Tiroida  creează și produce hormoni care joacă un rol în multe sisteme diferite din corp. Când tiroida produce prea mult sau prea puțin din acești hormoni importanți, se numește boală tiroidiană. Există mai multe tipuri diferite de boli tiroidiene, inclusiv hipertiroidismul, hipotiroidismul, tiroidita și tiroidita Hashimoto.

Ce este tiroida?

Glanda tiroidă este un organ mic care este situat în partea din față a gâtului, înfășurat în jurul traheei (trahee). Are forma unui fluture, mai mic la mijloc, cu două aripi largi care se extind în jurul gâtului. Tiroida este o glandă. Aveți glande în tot corpul, unde creează și eliberează substanțe care vă ajută corpul să facă un anumit lucru. Tiroida  produce hormoni care ajută la controlul multor funcții vitale ale corpului.

Când tiroida nu funcționează corect, îți poate afecta întregul corp. Dacă corpul tău produce prea mult hormon tiroidian, poți dezvolta o afecțiune numită hipertiroidism. Dacă corpul tău produce prea puțin hormon tiroidian, se numește hipotiroidism. Ambele afecțiuni sunt grave și trebuie tratate de furnizorul dumneavoastră de asistență medicală.

Cum putem verifica dacă avem probleme cu tiroida?

„Mai avem perioade când ne simţim stresaţi, obosiţi sau ne tremură mâinile, ei bine, aici este o problemă la tiroidă.

Această problemă o putem controla foarte bine. Luăm un termometru simplu, îl punem pe noptieră, iar la prima oră a dimineţii, când am deschis ochii, îl punem sub axilă.

Vom lua temperatura timp de 2, 3 zile aşa. Dacă temperatura este mai mică de 36.5 grade, înseamnă că avem o uşoară hipotiroidie.

Ne putem duce la medic sau putem lua ceva adjuvante. Complex de B. Când avem hipotiroidie ne poate cădea părul sau părul poate fi mai gras.

Dacă temperatura este un pic mai mare de 36.8, înseamnă că avem o hipertiroidie. Putem lua tot felul de vitamine sau adjuvante.

Putem avea şi o stare uşor depresivă. Suntem undeva la mijloc. Tiroida reglează multe.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel