Lidia Fecioru: Ce condiment ajută la slăbit și crește imunitatea

Din cuprinsul articolului

Lidia Fecioru: Ce condiment ajută la slăbit și crește imunitatea organismului, imunitate de care avem mereu nevoie. Cu atât mai mult acum. Când se văd efectele

Cunoscuta Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac naturist, pe care îl putem urma cu toții. Simplu, la îndemână și cu efecte pentru imunitate și siluetă.

Despre ce este vorba?

Ei bine, ar putea să surprindă pe mulți, pentru că este vorba de ceva apreciat din vremuri străvechi. Dă gust mâncării, are efect de antibiotic, ajută la reducerea tensiuni arteriale, combate răceli, gripe.

Ați ghicit? Este vorba usturoi. Și, apropos, ați ajuns vreodată la Copălău, acolo unde este patria usturoiului?

Dar iată rețeta dezvăluită de Lidia Fecioru.

„Se iau căţeii de usturoi, se taie cotorul şi se pun într-o folie de aluminiu.

Se pune puţin piper negru, sare şi se bagă la cuptor, să se coacă. Căpăţâna de usturoi trebuie lăsată la cuptor cam 40 de minute în acea folie.

E bine să facem această cură cu o căpăţână de usturoi, deci cam 6 căţei de usturoi, o dată la 3 zile.

 

 

În primul rând este foarte bun pentru imunitatea organismului şi nu mai avem nici acea stare de oboseală.

În al doilea rând, este un antibiotic foarte bun. Este bun pentru dezintoxicare și ajută și dacă vrem să slăbim, pentru că ajută la arderea grăsimilor și la schimbul de oligoelemente.

Ne reglează tensiunea arterială, ne reglează problemele diabetului, dar nu cel insulino-dependent. E suficient dacă mâncăm o dată pe săptămână.

După cinci săptămâni, se vor vedea schimbări în corp”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, citată de dcmedical.ro.

Beneficiile usturoiului

Mulți îl evită din cauza mirosului puternic, dar greșesc amarnic pentru că usturoiul ajută în  multe afecțiuni. De asemenea, ne ajută dacă vrem să trăim mai mult.

Așadar, iată câteva beneficii deloc de neglijat:

Boli mentale – usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative; efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.

Viață lungă – efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la oameni. Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, este logic ca usturoiul să vă ajute să trăiți mai mult, potrivit Healthline.

Îmbunătățește performanța atletică. Usturoiul era folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a muncitorilor.

L-au consumat și sportivii din Grecia antică. Studiile la rozătoare au arătat că usturoiul ajută la performanța la exerciții fizice, dar au fost făcute foarte puține studii pe oameni. Alte studii sugerează că oboseala indusă de exerciții fizice poate fi redusă cu usturoi.

Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism. La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele. S-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.

Îmbunătățește sănătatea oaselor. Studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen.

Așadar, acest banal usturoi are efecte incredibile asupra sănătății și este și foarte bun la gust. Orice mâncare va fi mai gustoasă dacă adăugăm puțin usturoi.

Nu mai vorbim de celebrul mudjei care merge perfect cu un pește la grătar, de exemplu.

 

 

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

5 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

6 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

6 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

7 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic