miercuri, noiembrie 30, 2022

Lavanda este unul dintre cele mai iubite parfumuri din lume. De la ulei esențial de lavandă până la săpunuri și ceaiuri de lavandă, această floare violet vibrant  este o adevărată comoară pentru sănătate. Este cunoscută pentru efectele sale calmante, făcând ceaiul de lavandă perfect pentru culcare.

Ceaiul de lavandă oferă o aromă delicată și un parfum aromat care se mândrește cu beneficii extinse pentru sănătate. Descoperiți frumusețea acestei plante florale și aflați cum să beți o ceașcă de lavandă ce vă poate stimula sănătatea.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Ce este ceaiul de lavandă?

Ceaiul de lavandă este făcut din mugurii proaspeți sau uscați ai florii de lavandă cunoscută sub numele de Lavandula angustifolia. Este un tip de ceai cunoscut sub numele de ceai de plante sau tizană. Această plantă este originară din regiunea mediteraneană, inclusiv sudul Europei și nordul Africii.

Astăzi, planta de lavandă este cultivată în multe alte țări de pe glob. Se găsește în mod obișnuit în grădinile casnice, iar mugurii pot fi folosiți pentru a prepara ceai de lavandă de casă. Levănțica este, de asemenea, folosită frecvent în produsele de îngrijire corporală, cosmetice și produse de înfrumusețare datorită mirosului său liniștitor. Este folosit în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare pentru a preveni căderea părului, chiar și a tenului pielii și pentru a stimula sănătatea celulară.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Aroma ceaiului de lavandă

Ceaiul de lavandă are o aromă distinctă și un parfum aromat. Ceaiul de lavandă are note de rozmarin și mentă. Unele amestecuri oferă o aromă de fum sau lemn, în timp ce altele tind să fie mai florale și dulci. Ceaiul de lavandă poate avea, de asemenea, note de măr verde, trandafir și note pământești similare cu cele găsite în ceaiul verde.

Bioenergeticeanul Lidia Fecioru a explicat proprietățile miraculoase ale ceaiului de lavandă asupra întinerii organelor:

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

„Am pregătit un leac, mai degrabă un sfat. Un ceai cu levănţică. Să ne facem un tabiet de o săptămână pe lună. La începutul sau la sfârşitul lunii, acea săptămână din lună, să bem câte o cană de ceai, un pahar.

Punem o linguriţă de plantă la un pahar de apă, se toarnă, se lasă să se răcorească. În momentul când s-a răcorit îl putem bea, cu înghiţituri mici. Cu 30-40 de minute înainte de masă, dimineaţa.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Va face minuni în corpul nostru pentru că este în primul rând pentru sistemul nervos şi este împotriva îmbătrânirii. Ne ajută la întinerirea organismului, prelungirea vieţii organelor noastre.

Tot ce înseamnă plante mirositoare sunt special pentru sistemul nervos. Toate plantele cu aromă sunt nemaipomenite. Inclusiv ceaiul de coji de lămâie sau portocale. Totuşi, e bine să le opărim, să le spălăm cu detergent şi apă oxigenată. Să punem apă oxigenată în apa cu care spălăm fuctele şi legumele pentru că va scoate tot ce înseamnă mizerie pe coaja de portocală, de lămâie.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Ceaiul de levănţică să îl bem cu înghiţituri mici (aproximativ 150 de grame) cu 30-40 de minute înainte de masă. E împotriva îmbătrânirii”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private