joi, august 18, 2022

Cercetările arată că apigenina – un antioxidant din pătrunjel – reglează funcția imunitară prin reducerea inflamației și prevenirea daunelor celulare . Poate îmbunătăți sănătatea ficatului. Studiile efectuate la șobolani cu diabet au descoperit că extractul de pătrunjel poate preveni afectarea ficatului, poate îmbunătăți funcția hepatică și poate crește nivelul de antioxidanți.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Suc de pătrunjel pentru detoxifierea rinichilor și curățarea ficatului

Sucul de pătrunjel este o versiune puternică și concentrată a tuturor alimentelor din această plantă, inclusiv antioxidanți, enzime, vitamine, minerale, ulei volatil și clorofilă.

Are multe beneficii pentru sănătate, printre care curățarea rinichilor și detoxifierea ficatului. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat în cantități mari de către femeile însărcinate sau cele care iau medicamente pentru subțierea sângelui.

Atât ceaiul de plantă proaspătă, cât și ceaiul de pătrunjel uscat sunt adesea recomandate pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi sau pentru infecții la rinichi.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Iată cele trei semne timpurii care vă pot spune dacă trebuie să faceți o curățare a rinichilor.

Infecții repetitive ale tractului urinar – pietrele la rinichi pot provoca infecții ale tractului urinar. Poate fi necesar să faceți o curățare a rinichilor dacă aveți infecții ale tractului urinar, chiar și o dată pe an.

Urina de culoare maro, tulbure si urât mirositoare – Aceasta indica faptul ca ai nevoie cu adevarat de o curatare a rinichilor inainte ca starea sa se agraveze.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Urinare frecventă – Ai întotdeauna senzația că trebuie să urinezi chiar dacă tocmai ai ieșit din toaletă?

Suc de pătrunjel

Rețeta sucului de pătrunjel de Lidia Fecioru

„La blender putem să punem un pic de pătrunjel şi 2 căţei de usturoi. Blenduim bine, bine şi turnăm apa cât să fie un pahar.

Mai punem o lingură de suc de lămâie. O bem dimineaţa şi seara. Bem trei zile cu usturoi şi trei zile fără usturoi, apoi iar cu usturoi.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Este bun pentru cei care lucrează în mediul toxic. Este bun pentru curăţarea ficatului. Reglează tot ce ţine de sistemul nervos şi de sânge.

Se face doar 9 zile. Facem pauză două săptămână, apoi mai facem alte 9 zile.

Are şi contraindicaţii. Cei care au reflux, gravidele şi cei care au gastrită cronică”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Pericolele din spatele tatuajului pentru ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private