sâmbătă, martie 25, 2023

Studierea limbii franceze, o limba culta, cu un trecut grandios, poate parea a fi putin avantajoasa astazi, deoarece multi o considera a fi o activitate doar pentru elita. Totusi, limba franceza ramane a doua limba cea mai comuna din Europa, mentinand o pondere puternica in contextele sale institutionale, diplomatice si economice. In Romania, ea continua sa fie o limba solicitata datorita contiguitatii sale culturale, dar si economice.

Te-ar mai interesa: Sucul de cartofi, cel mai bun remediu pentru bolil...

Exista un anumit grad de interdependenta intre anumite sectoare economice ale celor doua natiuni „infratite”, in principal in sectorul agroalimentar, auto, bancar, asigurari, electronic, farmaceutic, energetic, telecomunicatii, moda, cosmetica si lux. In consecinta, cunoasterea limbii franceze devine un instrument privilegiat la locul de munca.

In plus, limba franceza este o limba de baza in Comunitatea Europeana, la Bruxelles si Strasbourg, in organizatiile internationale, in care franceza si engleza sunt cele doua limbi oficiale de lucru, precum ONU, NATO, UNESCO, Crucea Rosie Internationala, Comitetul Olimpic International.

Te-ar mai interesa: De ce se pune pâine și sare pe pragul casei, mâine...

De aceea, a investi in cursuri franceza copii este ceva la care ar trebui sa te gandesti, daca iti doresti ca cel mic sa aiba mai multe usi deschise. Desigur, multi vor spune ca engleza este prioritara, insa cunosterea limbii franceze va fi intotdeauna un plus in formarea si experienta viitorului adult. 

In plus, a-l face pe cel mic sa invete o limba precum franceza, care a “inspirat” adesea limba romana, va fi un atuu in cunoasterea propriei limbi. Dobandirea treptata a unor cuvinte, reguli gramaticale sau fonetica, vor facilita gustul copilului pentru comunicarea scrisa si orala, facilitand, in general, abilitatile de exprimare pe care le va putea arata in viitor. De aceea, poti accesa chiar acum cursurile de limba franceza la scoli bune precum ILSC din Bucuresti. Metoda de predare moderna si axata pe individ, va face ca invatarea limbii lui Victor Hugo sa fie atat eficienta, cat si placuta. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra capacitatii de concentrare, aplicare si studiu.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

De ce sa alegi un profesor de limba franceza de la ILSC pentru copilul tau?

In primul rand, pentru ca ii ofera o cale de invatare structurata a priori. Apoi va avea o

indrumare atenta din partea profesorului, cu explicatii clare despre notiunile de invatat. Procesul este format din multe etape mici, urmandu-se un ritm destul de constant, care prevede totusi trecerea la etapele urmatoare, numai dupa ce cele anterioare au fost efectiv asimilate. Pe langa toate acestea, avem in vedere intotdeauna doua lucruri fundamentale. Este vorba despre comportamentul si pedagogia profesorului. Acestea joaca un rol decisiv in rezultatele elevilor tineri. Cu cat sunt mai mari asteptarile profesorului, cu atat copiii vor putea progresa intr-un mod usor de verificat.

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

Ce inseamna un profesor bun? Inseamna a fi exigent si a sti sa comunice, fara a inhiba in vreun mod elevul.  Un profesor ILSC este, cu siguranta, capabil sa respecte criteriile recunoscute astazi la nivel international ca fiind ideale pentru predarea unei limbi fara dificultati sau traume pentru copii!

Printre considerentele dezvoltate in ultimii ani in domeniul predarii limbilor straine, mai multe tari au integrat cateva elemente esentiale in predare, elemente adaugate si in predare de la ILSC. Acestea sunt obiective care trebuie atinse in timpul procesului de invatare, in diferite momente:

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

-Intelegerea si exprimarea orala: capcitatea de a fi activ in replici, a te exprima, a asculta, a reactiona formuland puncte de vedere. In mod evident, este in sarcina profesorului sa reuseasca sa animeze micile dezbateri, in functie de gradul de avansare a abilitatilor lingvistice ale fiecarui elev.

-Cititul: dobandirea unei anumite autonomii in citirea de texte potrivite nivelului lingvistic al copiilor.

-Scrierea: scrisul este legat de lectura. Stapanirea cititului va constitui baza pentru stapanirea scrierii.

-Intelegerea functionarii limbii: gramatica si ortografia sunt aprofundate datorita unei cai bazate pe observatie. Textele care trebuie citite si scrise sunt folosite pentru a aprofunda problemele de intelegere a actiunilor lingvistice.

Uneori, se crede ca un copil este prea mic pentru a lua lectii private. Nu este deloc asa. In mod evident, lectiile trebuie adaptate, in termeni de durata si nivel de dificultate, la nevoile si varsta copiilor care invata. In ceea ce priveste limba franceza, pronuntia, verbele, adjectivele si multe altele pot reprezenta un obstacol initial real pentru copiii care intalnesc limba pentru prima data. Aici rolul profesorului de la scoala privata ILSC isi arata adevarata valoare. Profesorul este acolo pentru a ajuta!

Cum se desfasoara un curs de franceza privat pentru copii?

Profesorul va trebui sa gaseasca modul si timpul potrivit pentru a-l distra pe copil in timp ce ii invata limba franceza. Lectiile si exercitiile de franceza pot fi distractive! In acest scop, mai intai va fi necesar sa planifici o intalnire fata in fata cu profesorul. In aceasta faza de cunoastere reciproca se va vorbi despre copil, fara a uita sa ne referim la abilitati si dificultati. In acelasi context, nu uita sa ii pui profesorului intrebari despre experienta sa, sa verifici disponibilitatea si metodele sale de lucru. Toate acestea pentru a te asigura ca el se poate adapta cu adevarat la nevoile, gusturile si problemele posibile ale copilului. La randul sau, profesorul particular poate solicita efectuarea unei evaluari initiale a copilului, intotdeauna cu scopul de a dezvolta o metoda potrivita pentru el. Scoala ILSC garanteaza seriozitatea si pregatirea corespunzatoare a fiecarui profesor in parte, indiferent daca acesta preda franceza, engleza sau orice alta limba straina. Cursul de limba, desigur, va depinde de metoda aleasa si adoptata de profesor, precum si de nivelul, potentialul si eventualele probleme prezentate de copii. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private