
Limfomul non-Hodgkin, un tip de cancer al sângelui care apare în perioada 15 – 35 de ani

Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer al sângelui care afectează limfocitele. În această maladie, celulele albe sangvine – limfocitele – încep să crească în mod necontrolat. Boala afectează mai des bărbații și are două vârfuri de incidență. Odată diagnosticul stabilit pacientul are nevoie de tratament și supraveghere medicală.
Medicii spun că în cazul limfomului non-Hodgkin, celulele sangvine albe au un comportament anormal, cresc necontrolat până ce dau naștere unor tumori care poartă numele de limfoame.
Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...
Această afecțiune malignă are două vârfuri de incidență: primul, în perioada 15-35 de ani și al doilea după vârsta de 55 de ani. Această formă de cancer este mai frecventă la bărbați decât la femei.
Specialiștii spun că în literatura medicală există peste 30 de tipuri de limfom non-Hodgkin, care sunt clasificate în două mari categorii: limfom non-Hodgkin cu progresie lentă, indolent- acesta având un grad mai mic de malignitate și limfom non-Hodgkin cu progresie rapidă, agresiv – acesta având grav ridicat de malignitate.
Iată care sunt principalele semne și simptome:
Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...
Care sunt factorii de risc ai bolii:
În vederea stabilirii diagnosticului medicul va solicita analize de sânge, de urină. Pacientul va fi nevoit să facă și teste imagistice, fie RMN, fie PET – tomografia cu emisie de pozitroni. De asemenea, va fi necesară și efectuarea biopsiei osoase cât și cea a ganglionilor limfatici.
Tratamentul constă în efectuarea ședințelor de radioterapie, chimioterapie, uneori se ajunge la transplant de măduvă osoasă sau transplant de celule stem.
Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.