sâmbătă, aprilie 1, 2023

Încă de la începutul pandemiei, românii au resimțit o dificultate în achiziționarea anumitor medicamente esențiale în tratarea afecțiunilor de care suferă. Cu toate că această lipsă de medicamente era deja cunoscută, contextul pandemic actual a agravat situația deja existentă în farmacii. Cu atât mai mult, stocul de medicamente poate fi amenințaț de întârzierea decontării de către Casele de Asigurări de Sănătate.

Recent, Colegiul Farmaciștilor din România (C.F.R.) și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România au enunțat, într-un comunicat de presă, o problemă cu plata facturilor de către Casele de Asigurări de Sănătate. Din această cauză, farmaciile din România se pot confrunta cu o lipsă de medicamente, întrucât furnizorii vor întrerupe distribuirea tratamentelor necesare. Iată ce anunță autorii comunicatului despre această problemă!

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

„București, 5 ianuarie 2021. Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.) trag un semnal de alarmă privind întârzierile în decontarea de către Casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienților prin farmaciile comunitare din întreaga țară.

Depășirea termenelor obligațiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecințe asupra întregului lanț de distribuție a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligații de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori și producători. Mai mult decât atât, întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalități cât și întreruperea livrărilor de medicamente. Această situație ar agrava și mai mult problemele deja existente în accesul pacienților la medicamentele de care au nevoie.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

În condițiile în care această situație nu se va remedia în cel mai scurt timp, atragem atenția asupra riscului major de blocare a aprovizionării unităților farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021”, comunică C.F.R și A.D.R.F.R.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private