Lipsa de vitamine: 5 semne pe care ți le transmite corpul. Multe persoane le ignoră

Lipsa de vitamine: 5 semne pe care ți le transmite corpul. Corpul tău are nevoie de anumite vitamine si minerale pentru a funcționa cel mai bine.

Dacă această cerință nu este îndeplinită, insuficiența poate susține numeroase probleme de sănătate, a căror intensitate poate varia de la persoană la persoană. Iar asta depinde si de gradul de deficienta.

Iată 5 semne comune ale deficienței câtorva micronutrienți esențiali de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa corect.

5 semne revelatoare pentru deficitul de vitamine. La ce să fii atent

Acordați o atenție deosebită dietei sau consultați-vă medicul pentru suplimentarea în cazul în care aveți oricare dintre următoarele simptome:

1.  Piele uscată: Cercetările arată că nivelurile scăzute de vitamina D pot crește șansele de uscare a pielii. Vitamina D este creată prin expunerea pielii la soare și colesterolul din piele.

Mulți oameni se confruntă cu pielea uscată în timpul iernii din cauza lipsei de vitamina D, deoarece sunt expuse limitat la soare în timpul iernilor. Consultați-vă medicul pentru suplimentare, dacă este necesar, pentru a crește nivelul de hidratare al pielii.

2.  Sângerarea gingiilor: Sângerarea gingiilor nu trebuie ignorată. Acestea se pot întâmpla din cauza lipsei de vitamina C în organism. Vitamina C este necesară pentru a promova vindecarea rănilor, precum și pentru a construi imunitatea generală în corpul dumneavoastră.

Alte semne de vitamina C scăzută includ vânătăi și sângerări nazale frecvente. Rețineți că organismul nostru nu creează singur vitamina C. Prin urmare, este important să consumați această vitamină prin dietă sau prin suplimente, dacă este necesar.

 

3. Ulcere bucale: Ulcerele bucale și crăpăturile pe buze pot fi un indiciu al unei deficiențe de fier. Ele pot fi cauzate și de un aport insuficient de vitamine B.

Asigurați-vă că dieta dvs. este suficient de bună pentru a satisface cerințele dvs. de ambii nutrienți și consultați-vă medicul pentru suplimentare, dacă este necesar.

4. Dureri osoase: Experimentarea durerii în oase ar putea fi un semn de avertizare al lipsei de vitamina D. Această vitamină este, de asemenea, esențială pentru reglarea cantității de calciu și fosfat din corpul dumneavoastră – menținând sănătatea oaselor, dinților și mușchilor.

 

5. Căderea părului: Este normal să pierzi câteva fire de păr în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă observați brusc căderi de păr în timpul dușului sau pe pernă după trezire, acestea ar putea fi cauzate de deficiența de micronutrienți.

Unii nutrienți cheie care sunt necesari pentru a stimula creșterea părului și pentru a încuraja regenerarea includ fierul, biotina și zincul. Pentru cei neștiri, biotina este cunoscută și sub numele de vitamina B7.

Recent Posts

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

22 de minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

53 de minute ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

o oră ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

12 ore ago

Citeste si: