duminică, ianuarie 29, 2023

Bărbaţii care suferă de apnee de somn (pauze de respiraţie în timpul somnului) au un risc dublu să sufere de disfuncţie erectilă comparativ cu cei care nu au probleme cu somnul.

Studiul efectuat de cercetătorii de la „Mount Sinai Medical Center” din New York a cuprins 870 de bărbaţi obezi, cu vârste cuprinse între 45-47 de ani.

Problemele cu somnul merg „mână în mână” cu afecţiuni urologice precum incontinenţa urinară, urinările frecvente în timpul nopţii și infecţii urinare.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Astfel, 8% din bărbaţii care nu se odihnesc suficient şi 13% din femeile care au un somn neliniştit riscă să se confrunte frecvent cu infecţii urinare. Femeile care au un somn neliniştit au, de asemenea, un risc mai mare să sufere  de incontinenţă urinară (pierdere involuntară de urină) şi nocturia (necesitatea urinării frecvente în timpul nopţii).

Al doilea studiu a fost efectuat pe un eşantion de 1.610 bărbaţi şi 2.535 femei, pe o perioadă de cinci ani, de cercetătorii de la „New England Research Institutes”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private