Medicina a stabilit de mult timp o legătură între carența vitaminei D în sânge și problemele cardiovasculare, însă cercetătorii au determinat care sunt limitele specifice pornind de la care crește riscul unui accident cardiovascular, relatează EFE.
Astfel persoanele al căror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru de sânge au un risc cardiovascular crescut, au stabilit autorii acestui studiu prezentat la conferința anuală a American Heart Association.
„Deși niveluri ale vitaminei D de peste 30 ng/ml au fost mult timp considerate ca normale, cercetări mai recente au arătat că un nivel mai mare de 15 ng/ml este cel suficient”, a explicat dr. Brent Muhlestein, codirector al cercetării cardiovasculare realizate de Institutul inimii Intermountain din Salt Lake City (Utah).
Rezultatele acestui studiu se sprijină pe o analizare a datelor medicale a peste 230.000 de pacienți pe care cercetătorii i-au ținut sub observație timp de trei ani, urmărind accidentele cardiovascular grave (infarct, boli coronariene, boli renale) și decesele.
Grupul cel mai afectat a fost cel care a avut un nivel de vitamina D de sub 15 ng/ml, care a înregistrat un risc sporit de 35% comparativ cu cel al căror nivel de vitamină D a fost superior.
Vitamina D este produsă în mod natural de expunerea la soare și se găsește din abundență în uleiul de pește, legume, gălbenușul de ou și cereale. Unele studii de laborator sugerează de asemenea faptul că vitamina D ar putea avea și efecte anticancerigene.
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…
Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există un elixir natural…
Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…
Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat În…
Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…
Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…