miercuri, septembrie 28, 2022

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie la nivel național de distribuire a iodurii de potasiu 65mg.

Potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, românii de până în 40 de ani sunt îndemnați să ridice prescripția pentru iodura de potasiu cât mai repede cu putință.

„Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Puteți găsi lista farmaciilor comunitare care distribuie gratuit comprimatele de iodura de potasiu la: https://www.ms.ro/wp-content/uploads/2022/07/Lista-Farmacii-Iod-pe-judete-1.pdf 

Important! Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, este mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

Patronatul Medicilor de Familie avertizează că anunțul ministrului poate perturba grav activitatea medicilor de familie.

„Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afişată pe site-ul ministerului.

Atenţionăm că reţetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesară prezența fizică la cabinet.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Semnalăm că şi Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS funcționează cu întreruperi de astăzi dimineață, astfel încât pot să apară întârzieri şi pentru consultaţiile programate.

Ne cerem scuze pacienţilor noştri pentru situația în care am fost puşi din nou de ministrul Sănătăţii”, este mesajul transmis de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, luni, pe Facebook.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private