vineri, august 19, 2022

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. În urma acestui demers, românii care suferă de diabet, boli endocrine și cancer, printre altele, vor beneficia de tratamente decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta 100% din valoarea medicamentelor, pentru ca pacienții să beneficieze de medicamentele esențiale fără a suporta costurile acestora.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

În ultima vreme, România s-a confruntat cu o criză de medicamente. În urma aprobării listei, românii care suferă de diferite afecțiuni vor beneficia din nou de tratamentul esențial.

Lista medicamentelor esențiale, aprobată de ministrul Sănătății

Lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România, aprobată de ministrul Sănătății. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care aprobă lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat de ministrul Sănătații se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero.

În 24 iunie, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a aprobat ordinul prin care au fost modificate normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman. Astfel, a fost introdusă o nouă categorie de produse farmaceutice, medicamentele esențiale, pentru care prețul maximal aprobat va fi media celor mai mici trei prețuri din statele din Europa aflate în grupul de țări de comparație, în loc de cel mai mic preț, astfel încât să se asigure disponibilitatea pe piața din România a unor medicamente esențiale pentru pacienți.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active) a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie a.c.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private