luni, august 2, 2021

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din S.U.A a actualizat lista persoanelor care riscă o formă gravă de Covid-19. Ce condiții medicale sunt amenințate de virus?

Agenția avertizează că

persoanele cu diabet de tip 2, afecțiuni ale rinichilor, transplant de organe, obezitate și femeile însărcinate riscă să dezvolte o formă gravă de Covid-19. Totuși, acest lucru nu face aceste persoane mai susceptibile virusului, însă sunt atenționați că pot dezvolta simptome cu risc ridicat. Iată care sunt condițiile medicale actualizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor:

Sarcina

”Sarcina reprezintă o situație aparte, în care se petrec multe schimbări hormonale”, a susținut Dr. Alan Fishman, directorul Grupului Medical din San Jose, California. ”O sarcină pune tensiune pe corpul sănătos al unei femei”. Acesta

este motivul pentru care, spune el, o femeie însărcinată poate dezvolta o formă gravă de Covid-19.

Se pare că femeile însărcinate infectate cu virusul SARS-CoV-2 risc au cu 5.5 mai multe șanse de a fi internate din cauza virusului decât o femeile care nu sunt însărcinate. Totuși, medicii recomandă să nu lipsiți de la programările medicale pentru a preveni infectarea cu virusul. În schimb, respectați regulile de igienă și distanțare.

Diabetul

Studiile arată că persoanele care suferă de diabet sunt predispuse la dezvoltarea unei forme mai severe de Covid-19. De fapt, statisticile sunt greu

de determinat, însă rezultatele acestui studiu se bazează pe faptul că persoanele care suferă de diabet, precum multe alte persoane cu diferite afecțiuni, sunt persoane care riscă simptome grave. ” Dacă o persoană cu diabet este internată din cauza infectării cu noul virus, or avea nevoie de o doză mai mare de insulină”, susține Dr. Joshua Miller, directorul medical al Stony Brook Medicine.

Persoanele cu o vârstă înaintată

Persoanele de peste 50 de ani prezintă un risc mai crescut față de persoanele de peste 40 de ani. De asemenea, și persoanele de peste 60-70 de ani sunt predispuși

la dezvoltarea unor simptome mai grave de Covid-19. Totuși, persoanele de peste 85 de ani prezintă cel mai mare risc în privința simptomelor virusului. Medicii recomandă să nu ignore programările medicale și să urmeze tratamentele, dacă suferă de afecțiuni. Cu toate acestea, sunt sfătuiți să respecte regulile de igienă și distanțare pentru a preveni infectarea cu virusul.

 

Ultimele stiri

Parteneri