Sari la conținut

Lista spitalelor unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-covid-19

60 de doze de vaccin anti-covid distruse

Conform declarațiilor Președintelui Klaus Iohannis, primele 10.000 de doze de vaccin anti-covid-19 vor ajunge în România între Crăciun și Anul Nou.

Vaccinurile vor fi ditribuite către 10 spitale din București și din țară, după cum a anunțat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

„Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în informarea autoritaților pe portalul oficial vaccinare-covid.gov.ro.

Primele doze de vaccin ajung la două spitale din București și în alte opt din țară:

  1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
  3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
  5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
  6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
  7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
  9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

Autoritățile precizează că avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C, iar până vineri vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel