Sari la conținut

LiveDoc cu psihologul Bogdana Elena Păcurari. Cum îți ajuți copilul să se adapteze la rolul de elev și să prindă drag de școală

Miercuri, pe 27 septembrie, începând cu 12.00, la interviul LiveDoc, pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, Bogdana Elena Păcurari, psiholog/psihoterapeut ne spune cu ce trucuri îi ajutăm pe cei mici să facă față mai ușor primului an de școală. 

Începerea şcolii este un mare pas în maturizarea copilului, care presupune asumarea primelor responsabilităţi. Odată cu preluarea rolului de elev, el trebuie să răspundă anumitor cerinţe: să se conformeze unui program strict, să respecte reguli mai severe si sa fie supus unor evaluări constante din partea învăţătoarei şi a părinţilor. Aceste elemente noi pot pune presiune asupra micuţilor, de aceea parintii trebuie sa le fie alaturi si sa ii sprijine in acest proces. Psihoterapeutul ne va învăța cum să facem acest lucru dar și cum să le inducem celor mici dragul de școală și de învățat. Un alt punct al discuției vor fi și conflictele dintre elevi și dascăli și ce pot face părinții pentru a le gestiona corect.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel