Sari la conținut

LiveDoc despre cancerele sângelui cu medicul hematolog Mihaela Andreescu

Miercuri, pe 30 august, începând cu orele 12.00, la interviul LiveDoc, dr. Mihaela Andreescu, hematolog la spitalul Colentina va vori despre bolile sângelui.

Cele mai grave afectiuni de acest fel sunt leucemia, limfomul si mielomul, categoriile principale in care sunt grupate cele 140 de tipuri de cancere ale sangelui.

Leucemia este o afecțiune a celulelor albe din sânge. În funcție de agresivitatea bolii, aceasta se clasifică în două mari categorii: leucemii acute (se dezvoltă agresiv) și cronice (dezvoltare lentă). Cea mai frecventă leucemie (40% din cazuri) este leucemia limfocitară cronică.
Limfomul debutează în sistemul limfatic și este cel mai frecvent tip de cancer de sânge. Practic, avem două mari tipuri de limfom: Hodgkin și non-Hodgkin. Ultimul este de departe cel mai frecvent și este clasificat, la rându-i, în indolent și agresiv.
Mielomul este cancerul celulelor plasmatice din măduva osoasă. Aceste celule cancerigene produc cantități uriașe de anticorpi anormali care intră în fluxul sanguin și afectează organe și țesuturi. Mai multe informații vom afla de la dr. Mihaela Andreescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel