sâmbătă, mai 21, 2022

Dialog fabulos între un monah de la muntele Athos și Gigi Becali: „Dă, bă, sacoșa încoace!”. „Nu auzisem în viața mea de el”, recunoaște părintele Pimen Vlad.

Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, a povestit un moment incredibil care-i are ca protagoniști chiar pe el și pe patronul FCSB, Gigi Becali.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Deși nu l-a cunoscut niciodată, Părintele Pimen a primit exact ajutorul de care avea nevoie, în momentul în care avea nevoie.

Părintele Pimen Vlad, despre gestul fabulos făcut de Gigi Becali pe Muntele Athos: „Îi dă unul o sacoșă și scoate 30.000 de euro!”

Dialog fabulos între un monah de la muntele Athos și Gigi Becali: „Dă, bă, sacoșa încoace!”. „Nu auzisem în viața mea de el”, recunoaște părintele Pimen Vlad

În cadrul unui podcast-ului „Fain și simplu”, realizat de Mihai Morar, monahul de la Muntele Athos a povestit cum a primit o sacoșă de bani, de la un om pe care nu-l cunoștea.

„Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici și-am luat chilia asta. Grecii îmi ziceau că sunt nebun. Dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă. Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată!

Hai să vă zic o minune, cu un om din țară. Începusem de la zero, în 2005. Se adunau datorii, eu nu aveam un leu. Toată chilia o făceam pe datorie, am săpat în munte.

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

Am făcut primul zid, se adunau materiale, se adunau datorii. „O să-ți dea muncitorii în cap, oprește-te!”, îmi spuneau prietenii. „Eu nu fac aici casa mea, ci Casa Domnului, le ziceam”, a povestit părintele.

Părintele Pimen a relatat momentul în care Gigi Becali l-a ajutat să scape de datorii, deși nu îl cunoștea:

„Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie.

Te-ar mai interesa: „Este cel mai mare focar văzut vreodată în Europa”...

– Doamne ajută, ce faceți aici?

– Muncim!

– Merge?

– Merge!

– Datorii aveți?

– Avem.

– Cât?

– 30.000.

„Dă, bă, sacoșa încoace!”

Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”.

Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: Dar cine e?. Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a relatat părintele la podcastul respectiv.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private