Sari la conținut

Locul din România în care bărbații pot avea și câte patru neveste. În același timp

poligamie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Locul din România în care un bărbat poate avea 4 neveste

Există un loc în România în care bărbații pot avea și patru neveste. Dobrogea este deja cunoscută pentru cosmopolitismul său, fiind regiunea cu cele mai multe tradiții și obiceiuri, în care turcii, lipovenii, românii și aromânii trăiesc în acceptare și bună înțelegere.

Ei bine, în această regiune atât de colorată există o comunitate cu adevărat unică în peisajul românesc. Puțin peste 1.500 de oameni își duc existența în cartierul Bendea din orășelul tulcean Babadag, iar obiceiurile după care se ghidează dintotdeauna sunt extrem de diferite de modul de trai propriu poporului românesc.

Este vorba de comunitatea romilor turci, populație denumită științific horahane sau horahai. Oamenii din oraș i-au poreclit, însă, simplu „țigani turciți” pentru că toți trăiesc după reguli musulmane, credința pe care aceștia au îmbrățișat-o cu multe decenii în urmă.

Locul din România în care bărbații pot avea și câte patru neveste. În același timp

Specificul comunități este dat de apartenența musulmană a romilor, termenul horahane sau horahai ar însemna în limba romă „turc” sau „non-rom”,

Cartierul funcționează după reguli stricte. Cinci șefi ai unor clanuri puternice sunt cei care dictează direcția pe care romii musulmani le urmează cu sfințenie.

Deși pare imposibil de crezut, dar în Bendea, bărbații au acceptul comunității de avea mai multe soții, acestea fiind cumpărate pe bani grei de către familiile bogate ale comunității, potrivit libertatea.ro.

Bărbații pot avea și câte patru neveste, iar fetele la vârste de 14-16 ani sunt deja căsătorite. De obicei, tinerele se mărită cu verișorii primari, asta pentru a păstra membrii în interiorul aceluiași clan.

Prețul tinerelor neveste variază între 10.000 și 30.000 de euro

În ceea ce privește căsătoria propriuzisă, lucrurile sunt total diferite față de comunitățile obișnuite din România. Bărbații își pot achiziționa până la patru soții, iar prețul acestora variază între 10.000 și 30.000 de euro, în funcție de aspectul domnișoarelor.

La mare căutare sunt tinerele cu părul blond, iar motivul constă în faptul că romii turci consideră că nuanța galbenă a aurului e semn de prosperitate. Iar atunci când mireasa beneficiază de o astfel de culoare a podoabei capilare suma pe care trebuie să o plătească familia ginerelui este mult mai mare.

Fetele se căsătoresc încă de la vârste fragede, o tânără de 16 ani fiind considerată aproape bătrână în cazul în care nu are deja soț.

Legile cartierului permite căsătoria între veri primari, iar într-o curte pot fi și trei case și o anexă-bucătărie în care locuiesc 50 de persoane, din care 40 sunt copii. De obicei adulții nu lucrează, iar singurul lor venit oficial este, așa cum recunosc, alocația copiilor.

Cu toate acestea, locuințele sunt impunătoare, însă cele mai multe dintre aceste case nu beneficiază de apă curentă sau nu sunt racordate la rețele de furnizare de electricitate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: