Sari la conținut

Locul secret din România unde oamenii s-ar vindeca de BOLI grave. Se spune că regiunea are puteri vindecătoare

sursa foto: facebook colibita

Din cuprinsul articolului

Cu toate că nu au marea în apropiere, locuitorii Transilvaniei dispun de alte atracții și locuri care atrag turiștii. Un exemplu este lacul Colibița de pe Valea Bistriței.

O zonă din România, înconjurată de văi și dealuri, este cunoscută drept locul cu cea mai mare concentrație de ozon din Europa. Specialiștii susțin că aici se găsește cel mai curat aer din țară și, în plus, potrivit locuitorilor, această regiune are puteri vindecătoare.

De peste 100 de ani, Colibița este recunoscută ca fiind „zona cu cel mai curat aer” din țară. Satul se află pe Valea Bistriței, printre Munții Bârgău și Călimani, pe malul lacului Colibița. Ținutul este unul de basm. Aici este atât de liniște, că îți poți auzi bătăile inimii. Potrivit PlayTech, legendele despre calitatea aerului din munți datează încă din anii 1800. Alții cred că locul are puteri vindecătoare.

colibita
sursa foto: facebook colibita

Zona cu cel mai curat aer din țară

Se spune că, în anul 1883, o fetiţă din Bistriţa, fiica unui sas înstărit, Hans Lewi, s-a vindecat de tuberculoză datorită aerului din această zonă, extrem de bogat în ozon. La acea vreme, cazul a făcut multă vâlvă. După puţin timp, şi Erika Schuller, o arhitectă din părțile locului, a scăpat de teribila boală a vremii şi a construit în zonă un sanatoriu cu 16 camere, unde erau trataţi bolnavii de tuberculoză. Instituția medicală a funcţionat până în 1944, când a fost distrusă de un incendiu în timpul războiului, relatează Poarta Transilvaniei pe Facebook.

Stațiunea turistică Colibiţa şi castelul Teleki din Posmuş, redeschis publicului anul trecut în urma reabilitării cu fonduri europene, ar urma să fie promovate în cadrul seriei de documentare „Flavours of Romania” realizate de către producătorul englez Charlie Ottley, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Lacul Colibița este un lac artificial de acumulare din Munții Călimani, în Bistrița Năsăud. Lacul se întinde pe o distanță de 5 kilometri și mai este numit Marea de la munte.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: