miercuri, martie 29, 2023

Loteria analizelor medicale decontate de stat. În cursul acestei dimineți, peste o sută de persoane au așteptat la rând în fața Policlinicii Titan din București pentru a putea beneficia de setul de analize obligatorii, decontate de către stat.  Ca răspuns la această situație de criză în plină pandemie de coronavirus, reprezentanţii unităţii medicale spun că din 14 laboratoare, doar trei fac programări.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste...

Ca și contra-argument, Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti precizează că, în condiţiile de stării de alertă, laboratoarele medicale sunt obligate sã programeze pacienţii pentru analize.

Adriana Turea, reporter la Radio România Actualități, a stat de vorbã cu câţiva dintre cei care îşi aşteptau rândul.
Reporter: Adriana Turea – În faţa Policlinicii Titan este o coadă mare, pe tre-patru rânduri. De ce sunteţi aici?
-: Pentru analize. Şi aşa ne chinuim, de când sunt, de la biserică nu am luat o coadă. Să fie jandarmii, uitaţi, lângă noi, parcă am fura. E ruşinos pentru ţara noastră. Câtă lume e bolnavă…
Reporter: Vi s-a mai întâmplat în ultima perioadă să staţi aşa la coadă?
-: Nu ne-a mai dat fonduri. Ne-a gonit acasă luna trecută şi am rămas fără analize şi acum din cauza asta e aşa, doamnă dragă.
-: Trebuie să facem cu bani şi nici cu bani nu te lasă /…/
-: Păi nimic, nimic.
Reporter: Dumneavoastră vreţi să plătiţi analizele?
-: Da şi nu îmi dă voie să intru.
Reporter: Sunt multe persoane înăuntru, v-au spus?
-: Eu ştiu ce e acolo? Nu ştiu… Nu mi-a spus nimic. Nu te lasă să intri.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Autorităţile reamintesc faptul că analizele medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate se realizează în limita fondurilor disponibile, care, de obicei, se epuizează în primele zile ale fiecărei luni.

Loteria analizelor medicale: Situația aceasta este întâlnită din ce în ce mai des de la lună la lună și în mai multe orașe ale țării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private