vineri, octombrie 7, 2022

Statul american Ohio va acorda premii în numerar de 1 milion de dolari  către cinci beneficiari de vaccinuri Covid-19, ca parte a unei loterii lansate pentru a stimula vaccinarea în rândul populației.

Guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, a declarat că la extragere vor fi eligibili doar adulți vaccinați, iar premiile vor fi plătite din fondurile acordate de guvern pentru sprijinirea măsurilor anti-Covid, potrivit BBC.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Primul dintre cele cinci premii săptămânale va fi anunțat pe 26 mai, a spus domnul DeWine.

Lider mondial în cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, SUA a vaccinat 58,7% din populația sa adultă.

Programul e vaccinare din SUA este un succes uimitor care a contribuit la combatarea pandemiei din SUA, țara care a înregistrat în total peste 32 de milioane de infecții – cea mai mare cifră din lume.

Președintele Joe Biden a anunțat că obiectivul administrației sale este să vaccineze 70% dintre adulți până la data de 4 iulie – Ziua Independenței.

Cu toate acestea, de câteva săptămâni, numărul vaccinurilor administrate a scăzut la nivel național. Oficialii din sănătate au atribuit acest lucru ezitării în rândul unor americani.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Pentru a-i convinge pe indeciși, au fost oferite tot felul de cadouri, inclusiv bere, gogoși, bilete la evenimente sportive și premii în bani.

„Știu că unii ar putea spune: <DeWine, ești nebun!>”, a scris scris pe Twitter guvernatorul din Ohio atunci când a anunțat loteria. „<Această idee este o risipă de bani>. Dar adevărata pierdere în acest moment al pandemiei, când vaccinul este disponibil pentru oricine dorește, este o viață pierdută din cauza Covid-19.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

De asemenea, statul a organizat și o loterie pentru vaccinații cu vârsta sub 18 ani. În loc de 1 milion de dolari, aceștia ar putea câștiga o bursă de patru ani la una dintre universitățile de stat din Ohio.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private