duminică, iunie 26, 2022

Lucruri care fac bine inimii. Nu doar un regim alimentar te ajută să ai o inimă sănătoasă. Specialiştii avertizează că există o mulţime de lucruri care fac bine inimii. Iată câteva dintre acestea!

Lucruri care fac bine inimii. Află la ce obiceiuri trebuie să apelezi pentru a te feri de bolile cardiace!

Un studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, care prezintă informații ale cercetătorilor de la Universitatea din California-San Diego. Acestea detaliază modul în care treburi precum gătitul, aspiratul, grădinăritul și chiar alte treburi zilnice într-o gospodărie pot proteja împotriva bolilor de inimă, potrivit Marthastewart.

Te-ar mai interesa: AȘA poți să scapi de senzația de foame. Dr. Mihail...

„Studiul demonstrează că orice mișcare contează pentru prevenirea bolilor”, a declarat Dr. Steve Nguyen, un autor al studiului. „Realizarea unor activități banale, de zi cu zi, pe care le facem cu toții, în picioare sau pe scaun, a dus la un risc mai mic de boli cardiovasculare”, spune el.

Studiul a constatat că participanții care au petrecut patru ore în fiecare zi efectuând „mișcări zilnice” au avut cu 62% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau coronariene.

Gătitul, spălatul vaselor și grădinăritul, pot prelungi viața

În plus, au avut cu 43% mai puține șanse de a dezvolta alte boli și cu 30% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: 26 iunie, Sfântul Cuvios David din Tesalonic, ocro...

Echipa a studiat peste 5.000 de femei sănătoase din America, cu vârste cuprinse între 63 și 97 de ani, și a analizat fiecare minut petrecut într-una din aceste cinci categorii: stând, stând într-un vehicul, stând nemișcat, mergând sau alergând și făcând activități casnice. Acesta din urmă a inclus activități precum gătitul, spălatul vaselor și grădinăritul.

Fiecare participant a purtat un accelerometru pe talie, timp de până la șapte zile, pentru a-și urmări mișcările, iar autorii studiului le-au urmărit aceste mișcări timp de aproape opt ani.

Te-ar mai interesa: 4 ceaiuri cu puteri vindecătoare ale călugărului M...

Mișcarea  prevenire apariției unor afecțiuni grave

În acest interval de timp, 616 voluntari au fost diagnosticați cu boli cardiovasculare, 268 au dezvoltat boli coronariene, 253 au avut un accident vascular cerebral și 331 au murit.

„Rezultatele noastre sunt demne de remarcat, deoarece o mare parte din mișcarea pe care o fac adulții în vârstă este asociată cu sarcinile casnice de zi cu zi, care ar putea să nu fie considerate(activitate fizică). Dar pot fi considerate mișcare fizică”, susțin autorii studiului, care afirmă că „orice mișcare contează” pentru prevenirea apariției unor afecțiuni grave.

Te-ar mai interesa: Ion Cristoiu a slăbit 30 de kilograme într-o lună:...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private