Sari la conținut

Lumea folclorului din nou în doliu! Iubita interpretă de muzică populară s-a stins din viață: „Dumnezeu să-ți lumineze calea”

doliu
sursa foto arhiva doctorul zilei
doliu

Interpreta de muzică populară Dorina Grad a murit joi, 7 martie, la vârsta de 62 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, ora 14, la Cimitirul din Dealul Florilor-Dej.

Dorina Grad s-a născut în orașul Beclean din județul Bistrița-Năsăud. De mică a îndrăgit cântecul și a început să cânte la Ansamblul “Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej, ca solistă și dansatoare.

Vestea tragică a fost adusă de Alexandru Pugna, părintele cântecului năsăudean.

„Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas valoros și îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat în lumea cea fără de dor. Astăzi, a plecat pe drumul veșniciei, lăsându-ne minunate cântece transilvane și amintirea unei interprete cu glas frumos și valoros.

Drum lin spre Lumina Raiului, Dorina! Am credința că acolo vei găsi liniștea și tihna sufletului pe care le-ai căutat întreaga viață!”, a transmis el.

Cariera artistică a Dorinei Grad

Artista Dorina Grad a participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin, la Festivalul “Maria Tanase”, de la Craiova, unde a obținut premiul II și titlul de laureat.

Primele înregistrări le-a făcut la Radio Târgu Mureș, iar mai apoi și Radio București. Din 1990 a fost solistă profesionistă a Ansamblului “Mureșul” din Târgu Mureș, iar de-a lungul timpului a efectuat numeroase turnee în diferite locuri din țară, dar și din străinătate: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franța, etc.

A înregistrat numeroase cântece în Studiourile Radio și la diferite Case de producție muzicală, potrivit dej24.ro. A editat doua compact discuri cu folclor, romante si cântece de petrecere, un CD de colinde si un CD împreuna cu colegele de la ansamblu.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, ora 14, la Cimitirul din Dealul Florilor-Dej.

Dumnezeu să-ți lumineze calea și să-ți dea odihnă veșnică DORINA GRAD”, a transmis artista Maria Loga.

Doliu în muzica populară! Dorina Grad și Maricel Chipăilă au murit

Doliu în muzica populară! În lumea bogată a folclorului românesc se simte acum o durere adâncă, după ce doi titani ai artei au plecat prea devreme.

Dorina Grad a părăsit această lume pe 7 martie, la vârsta de 63 de ani, ultima săptămâna din viața ei fiind marcată de suferință. În același timp, Maricel Chipăilă a decedat și el miercuri, 6 martie, la doar 50 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel