joi, august 18, 2022

”Mă îngraș de la glandă!” Glanda tiroidă este, de multe ori, incriminată de persoanele cu obezitate. Cu toate acestea, medicii endocrinologi și nutriționiști atrag atenția că îngrășatul e cauzat de mâncatul excesiv și nu de un dezechilibru tiroidian. 

Medicul nutriționist Florin Bălănică a dezvăluit de ce unii oameni ajung să mănânce necontrolat, să fumeze, sau să nu doarmă. Adevăratul motiv nu este dezechilibrul hormonal, așa cum mulți cred, ci dezechilibrul emoțional.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

De ce ne îngrășăm

”Mă îngraș de la glandă! Nu, nu ne îngrășăm de la glandă! Și mai mult decât atât, orice dezechilibru endocrin existent, poate fi ameliorat sau vindecat, dacă este abordat corect.
De îngrășat, ne îngrășăm din cauza motivului pentru care mâncăm mult, nesănătos, la orice ora din zi și din noapte, și fără să respectăm niciun fel de reguli.

Întotdeauna, dezechilibrul emoțional ne împinge către o acțiune nesănătoasă, care se poate numi mâncat necontrolat, fumat, nedormit, sau mai grav chiar, consum de droguri.
Până la urmă, totul pleacă din educație, de la cei 7 ani de acasă și bagajul ca care plecăm în viață, și mai târziu, de cum folosim experiențele trăite în favoarea noastră.”

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Medicul endocrinolog Antonela Burlacu spune că, în cazul unei probleme cu glanda tiroidă, putem lua în greutate 2-3 kilograme, nu mai mult. Totuși, dacă observați simptome precum: oboseală, probleme de concentrare, umflarea membrelor, senzație permanentă de frig, e indicat să vă adresați unei medic endocrinolog. ant

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private