duminică, iunie 26, 2022

”Mă îngraș de la glandă!” Medicul nutriționist Florin Bălănică a dezvăluit de ce unii oameni ajung să mănânce necontrolat, să fumeze, sau să nu doarmă. Adevăratul motiv nu este dezechilibrul hormonal, așa cum mulți cred, ci dezechilibrul emoțional.

”Mă îngraș de la glandă! Nu, nu ne îngrășăm de la glandă! Și mai mult decât atât, orice dezechilibru endocrin existent, poate fi ameliorat sau vindecat, dacă este abordat corect.
De îngrășat, ne îngrășăm din cauza motivului pentru care mâncăm mult, nesănătos, la orice ora din zi și din noapte, și fără să respectăm niciun fel de reguli.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Întotdeauna, dezechilibrul emoțional ne împinge către o acțiune nesănătoasă, care se poate numi mâncat necontrolat, fumat, nedormit, sau mai grav chiar, consum de droguri.
Până la urmă, totul pleacă din educație, de la cei 7 ani de acasă și bagajul ca care plecăm în viață, și mai târziu, de cum folosim experiențele trăite în favoarea noastră.”

Foamea reală versus foamea emoțională

Experții estimează că 75% din mâncatul în exces este cauzat de emoții. Oricine poate spune că la un moment dat s-a refugiat într-o farfurie plină cu mâncare, o pizza sau o cutie de înghețată. Fie că sentimentul de foame este sau nu prezent, adesea ne putem surprinde mâncând în preajma altor oameni, atunci când suntem stresați, deprimați, când ne plictisim sau când privim la televizor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Studiile psihologice efectuate de-a lungul timpului au arătat că există diferențe majore între foamea reală și creșterea apetitului pe fond nervos. Foamea reală este un fenomen fiziologic normal și este determinată de mișcările stomacului, în timp ce foamea emoțională apare chiar și atunci când există alimente în stomac.

Foamea emoțională este adesea asociată cu senzații de neliniște, de nervozitate, de agitație și aceste senzații scad abia în momentul în care se ingeră din nou alimente. Aceasta este și cauza pentru care, de multe ori, apar sentimente de vinovăție, frustrare, după ce au fost consumate alimente în exces.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

„O cauză mai puțin adusă în discuție, atunci când vorbim de fenomenul acumulării țesutului adipos, este cea psihologică. Există motive psihologice profunde care determină îngrășarea și de care ar fi indicat să ținem cont atunci când decidem să ne supunem organismul curelor de slăbire radicale, pentru că putem avea surpriza obținerii de rezultate doar pe termen foarte scurt”, adaugă psihoterapeutul Monica Dinulescu.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private