Categories: Ştiri sănătate

„Mă pot reinfecta cu altă tulpină a coronavirusului dacă am trecut deja prin boală?” Medicul Valeriu Gheorghiță explică

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății monitorizează patru variante îngrijorătoare ale coronavirusului. Varianta Alfa (britanică), varianta Beta (sud-africană), varianta Gama (braziliană) și varianta Delta (indiană) sunt cele patru tulpini de interes, cu o contagiozitate mult mai crescută. Dintre acestea, varianta Delta pare să fie cea mai puternică. Te poți reinfecta cu o altă tulpină a coronavirusului, dacă ai avut deja COVID provocat de o tulpină diferită?

Experții în sănătate susțin că răspunsul imun obținut în urma infecției cu o anumită tulpină nu este suficient pentru a te proteja deo posibilă reinfectare cu o tulpină diferită. Astfel, dacă ai avut deja COVID provocat de tulpina Alfa, spre exemplu, răspunsul imun s-ar putea să nu fie suficient pentru a te proteja împotriva variantei Delta.

Răspunsul imun obținut în urma bolii s-ar putea să nu te protejeze de o altă tulpină a coronavirusului

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, dezvăluie cum o altă tulpină te poate afecta, deși ai avut deja o formă de COVID. De asemenea, susține că riscul poate fi evitat urmând schema completă de vaccinare.

„Este o particularitate a răspunsului imun obținut prin boala naturală, și anume faptul că nu ne protejează suficient de bine față de riscul de reîmbolnăvire cu alte variante virale, cum este și tulpina Beta, tulpina sud-africană, cum este și tulpina Delta.

Aici încă nu avem suficiente informații ca să spunem cu tărie că într-adevăr așa este, însă știm într-adevăr că persoanele vaccinate cu schemă completă sunt protejațe într-o măsură foarte mare față de îmbolnăvirea cu această tulpină nouă.

Tocmai de aceea, trebuie să înțelegem, marea partea oamenilor nu știu că au trecut prin această infecție cu SARS-CoV-2, poate au avut un titru mic al anticorpilor și, chiar dacă s-ar testa, anticorpii pot să fie negativi și nu ai de unde să știi că ai trecut sau nu.

Sau, chiar dacă ai un nivel redus al anticorpilor, nu avem un prag de la care suntem convinși că vom fi protejați sau un prag de la care știm că nu suntem protejați. Tocmai de aceea, orice persoană, indiferent că a trecut sau nu prin infecția cu SARS-CoV-2, cunoscut sau nu, trebuie să se vaccineze tocmai pentru a fi mai bine protejați atât ei, cât și cei din jurul lor”, explică medicul, potrivit Rador.

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

2 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

3 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

3 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

3 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

4 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

4 ore ago

Citeste si: