Machiajul care te intinereste cu 10 ani

Machiajul care te intinereste cu 10 ani
Machiajul care te intinereste cu 10 ani

Machiajul te poate intineri sau imbatrani, in functie de produsele folosite si de tehnica de aplicare. Iata cum sa te machiezi ca sa “scazi” 10 ani de pe chipul tau!

Mascheaza ridurile fine folosind un primer

Crema hidratanta (cu ingrediente antirid) nu este intotdeauna suficienta pentru a scapa de liniile fine de pe ten. Desi crema de zi si cea de seara sunt de nelipsit in ingrijirea zilnica a tenului, ai nevoie si de primer pentru a reduce eficient ridurile fine.

Primerul este o pudra fina minerala sau cvasi- minerala care reduce vizbilitatea porilor, asigura o buna aderenta a fondului de ten, absoarbe uleiurile naturale ale pielii (fiind primul strat de machiaj care sa mentina la distanta fondul de ten de secretiile uleioase ale tenului), are efect antiperspirant (absoarbe transpiratia), reflecta lumina, asigura o uniformizare perfecta a texturii tenului (adancituri, riduri fine), pastreaza nivelul optim de hidratare, impiedicand evaporarea apei din celule si asigura fixare indelungata a machiajului, pastrarea nuantelor pure si prospetimea machiajului. Practic, dupa crema de fata, primerul este baza unui machiaj perfect. Acesta ofera un look mai tineresc chipului, motiv pentru care femeile trecute de 35 de ani nu ar trebui sa ezite sa-l foloseasca.

Uniformizeaza-ti culoarea tenului

Dupa aplicarea cremei de fata si a primarului, urmeaza aplicarea anticearcanului sau a corectorului si a fondului de ten. Nuanta anticearcanului/corectorului trebuie sa fie usor mai deschisa decat cea a fondului de ten, acest produs trebuind aplicat in zona ochilor, pentru a acoperi cearcanele, dar si in alte zone unde exista diferite pigmentari ale tenului. Pentru a intinde cum trebuie anticearcanul/corectorul, este recomandat ca, mai intai, sa aplici fondul de ten, atrage atentia Sandy Linter, makeup artist Lancôme, din New York.

Foloseste gri, khol sau maro in loc de negru, pentru a-ti contura ochii

Negrul inaspreste trasaturile. Este valabil si pentru vopseaua neagra de par, si pentru dermatograf, pentru tusul de ochi sau pentru gelul de ochi. Din acest motiv, este contraindicat negrul in conturarea ochilor la femeile care vor un look mai tanar. Ele ar trebui sa opteze, mai degraba, pentru nuante de gri inchis, khol sau maro si nu neaparat pentru dermatograf, tus sau gel de ochi. Mai bine folosesc un fard de pleoape pentru conturarea liniei pleoapelor in loc de celelate produse.

Cititi continuarea pe lyla.ro. 

Tags:
0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox