Sari la conținut

Macron, discuție de 90 de minute cu Putin: Ce e mai rău urmează. Putin vrea toată Ucraina!

Macron, discuție de 90 de minute cu Putin. Președintele francez Emmanuel Macron a purtat discuții joi, 3 martie, cu președintele rus Vladimir Putin, în efortul de a găsi un punct comun pentru a opri invazia Ucrainei. Se spune că discuțiile au fost cele mai lungi de la începutul războiului.

În cea de-a opta zi a invaziei ruse a Ucrainei, președintele Emmanuel Macron a vorbit timp de 90 de minute cu omologul său rus Vladimir Putin. El a vorbit apoi cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, a anunțat Elysée.

S-a crezut mult timp că președintele Macron deține cheia potențialelor discuții de pace dintre Putin și omologul său ucrainean Zelensky.

Schimbul de o oră și jumătate cu președintele rus este al treilea dintre cei doi de la începutul invaziei Ucrainei din 24 februarie.

Rusia intenţionează să continue fără compromisuri lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război”, i-a spus Putin lui Macron, conform comunicatului de presă al Kremlinului, informează AFP, conform Agerpres.

“Ceea ce este mai rău abia urmează” în Ucraina

De cealaltă parte, Emmanuel Macron a apreciat că “ceea ce este mai rău abia urmează” în Ucraina, după convorbirea cu Vladimir Putin, care şi-a exprimat “foarte marea determinare” de a-şi continua ofensiva, al cărei scop este “să preia controlul” întregii ţări, potrivit Palatului Elysee.

Negocierile dintre ruși și ucraineni au fost reluate joi, 3 martie, la granița polono-belarusă.

Publicul ucrainean spera că discuțiile vor avea succes după ce țara a continuat să sufere pierderi grele, mai ales în ultimele zile.

Capitala Ucrainei a fost zguduită de mai multe explozii mari la primele ore ale zilei de 3 martie, cu sirenele de raid aerian răsunând la Kiev, în timp ce Ucraina continuă să sufere victime în masă.

Pe 2 martie, orașul istoric Korosten, din regiunea Jytomyr din Ucraina, a fost asediat cu un turn TV și un punct de control distruse de forțele ruse.

Apoi, în orașul-port ucrainean Mariupol, au fost raportate sute de victime după ce miercuri, 2 martie, în zonă au continuat lupte intense.

Pe 3 martie, orașul strategic al Ucrainei, Herson, a căzut în mâinile trupelor ruse, după ce a cedat la presiuni puternice.

Cu toate acestea, Ucraina a ripostat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel