luni, septembrie 20, 2021

Declaraţii incredibile ale unui oficial din Ministerul Sănătăţii. Mai exact, potrivit jurnaliștilor de la știripesurse.ro, mai mult de jumătate dintre farmaciile din ţara noastră sunt în pericol de a fi

închise, după cum avertizează Colegiul Farmaciştilor. Motivul?- Nu ar corespunde noilor norme privind spaţiul, puse în dezbatere de către ministerul Sănătăţii.

Principala problemă ar fi vestiarul, pentru care se impune o încăpere separată. Şefa direcţiei farmaceutice din minister vine cu afirmaţii grave: majoritatea farmaciilor sunt nişte bombe.“Nu s-au respectat multe în autorizarea farmaciilor, din păcate. De către toată lumea. Sunt nişte bombe majoritatea! Îmi cer scuze că spun, dar sunt niște bombe.”, spune un oficial din Ministerul Sănătăţii, potrivit știrilor TVR.

Şefa

direcţiei farmaceutice din ministerul Sănătăţii a refuzat să-şi argumenteze declaraţia, foarte gravă, de la dezbaterea noilor norme pentru farmacii. Disputa a început după ce farmaciştii au reclamat impunerea unei încăperi separate pentru vestiar.

„Câte farmacii din cele peste opt mii din ţară ar risca să se închidă dacă se aplică normele în forma actuală? Mai mult de jumătate din farmaciile din ţară nu au cum să se conformeze imediat acestor norme. Afacerile firmelor din sectorul farmaceutic au crescut cu un miliard de lei, anul trecut, susțin jurnalițtii de la stiripesurse.ro. S-au apropit

de 17 miliarde de lei. Şi numărul angajaţilor din farmacii a depăşit pragul de 40.000 de oameni – un record pentru ultimii zece ani, potrivit datelor de la ANAF. Proiectul noilor norme prevede că autorizarea şi inspecţia farmaciilor trece în sarcina Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene. Şi amenzile au fost majorate drastic: pot ajunge şi la o sută de mii de lei. Farmaciile prinse că exportă medicamente vor pierde autorizaţia”, susțin jurnaliștii de la știripesurse.ro.

 

Ultimele stiri