joi, martie 4, 2021

Numeroşi neurologi, psihologi şi antropologi au încercat să explice care sunt normele de măsurare a frumuseţii şi cum ar trebui să arate femeia perfectă.

Clar este că hormonii sunt parţial responsabili de frumuseţea pe care bărbaţii o găsesc la femei.

Estrogenul este hormonul care face ca buzele unei femei să fie mai pline, ca bărbia ei să fie mai mică şi mai îngustă, iar nasul micuţ.

“Atracţiile şi preferinţele bărbaţilor pentru femei variază însă şi în funcţie de standardele de frumuseţe corespunzătoare fiecărei perioade istorice. În prezent, observăm promovarea accentuată a unui portret feminin care descrie femeia blondă, ce emană feminitate şi sexualitate, sâni proeminenţi ce atrag privirile. De asemenea, tocurile sunt detaliul ce confera imaginea luxului, a provocării”, comentează psihologul şi psihoterapeutul Keren Rosner, de la Cabinetul Mentarex Consult din Bucureşti.

Sânii mari şi părul blond

Sânii unei femei rămân un element fascinant pentru ochii bărbaţilor. Un bust amplu este asociat cu ideea de fertilitate, ceea ce ar putea explica de ce bărbaţii sunt convinşi că sânii mari sunt mai frumoşi.

Grăsimea pe care femeile o acumulează în zona pieptului, a coapselor şi a fundului este influeţată de estrogen, hormon care afectează şi abilitatea de concepţie.

Preferinţa bărbaţilor pentru femeile cu părul deschis la culoare dăinuie încă din Era Glaciară. Potrivit antropologului Peter Frost, atunci erau mai mule femei decât bărbaţi.

Cu toate că aveau de unde alege, bărbaţii nu îşi permiteau să aibă mai mult de o parteneră, pentru că nu o puteau susţine. Din acest motiv, ei preferau să aleagă o blondă, pentru că acestă culoare de păr era foarte rar întâlnită.

Bărbaţii din ziua de azi aleg blondele exact din aceleaşi motive, pentru că atrag atenţia. Tipul de frumuseţe feminină este însă în schimbare.

“Încet, se observă că şatenele şi tendinţele naturale iau locul blondelor, însă voluptatea sânilor rămâne în top. Particularităţile care susţin feminitatea, părul lung, tocurile înalte, vestimetaţia feminină rămân atuuri pentru interesul masculin”, conchide psihologul Keren Rosner.

Tocurile măresc sex-appeal-ul

O femeie pe tocuri e ca o statuie. Tălpile ei par mai mici, iar gambele sunt perfect definite. Picioarele sunt încordate, ferme şi lungi.

Anatomic vorbind, mersul pe tocuri imită comportamentul cimpanzeilor din perioada de împerechere (stau în vîrful degetelor, în timp ce spatele curbat face ca fundul să fie mai proeminent). Datorită tocurilor înalte, mişcările picioarelor devin mai senzuale.

Ultimele stiri

Parteneri