Sari la conținut

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: ”Nu cred că va exista al șaselea val”

Al șaselea val e posibil să nu mai vină, potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase Iași care menționează totuși că va exista o creștere graduală a numărului de cazuri Covid.

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași spun că de aproximativ două săptămâni s-a remarcat o creștere a numărului celor care au nevoie de internare după diagnostic.

Recomandă și doza a treia de vaccin

Dacă în urmă cu două săptămâni erau internați doar zece pacienți, săptămâna trecută, pe 5 iulie, erau internați 34 de pacienți, iar pe 11 iulie erau spitalizați 42 de pacienți. Deși creșterea este una semnificativă, managerul spitalului spune că nu putem vorbi despre valul șase al pandemiei.

„Sigur că va exista o creștere a numărului de pacienți, va fi o creștere graduală, însă nu ne vom mai confrunta cu ce a fost. Nu cred că va fi un al șaselea val. Rămân însă valabile recomandările pe care le știm deja: purtarea măștii în spațiile aglomerate, igiena mâinilor, iar la orice modificare a stării de sănătate este indicat să mergem la medicul de familie sau la spital. Celor care s-au vaccinat doar cu două doze, le recomand să o facă și pe a treia”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, potrivit gândul.ro. 

Șapte pacienți Covid la ATI

Medicul a mai explicat că pacienții care au ajuns la spital și au nevoie de internare prezintă forme medii în special. Pacienții au o ușoară disfuncție respiratorie, febră care nu cedează la antitermicele folosite de obicei, lipsa poftei de mâncare și stare de oboseală accentuată.

Conform celei mai recente raportări făcute de DSP Iași, marți, 12 iulie, au fost internate 18 persoane în spitalele suport COVID din Iași. În total sunt ocupate 63 de paturi, dintre care șapte la ATI, fiind vorba despre persoane cu forme grave ale bolii. Cei internați în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase au vârste peste 70 de ani și sunt persoane nevaccinate, cu afecțiuni cronice.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.