Sari la conținut

Managerul unui spital important din România a demisionat, după ce un pacient a fost găsit mort la câțiva metri spital

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, medicul epidemiolog Delia Râșnoveanu, a demisionat astăzi din funcție, după ce un pacient a fost găsit mort la câțiva metri de spital, în pijamale și desculț.

În prezent, sunt în desfășurare mai multe anchete ale poliției, spitalului și Colegiului Medicilor, potrivit RADOR.

Managerul unui spital important din România a demisionat

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, și-a înaintat demisia, după cel puțin şapte ani de manageriat, cu destule controverse, plângeri și sesizări venite din partea pacienților nemulțumiți.

„Nu am demis pe nimeni. Este o anchetă în curs la Consiliul Etic. Funcția de manager implică responsabilitate. Eu rămân același om”, a declarat managerul demisionar, potrivit infobraila.ro.

În prezent, interimatul este asigurat, conform legii, de directorul medical Dragoș Voicu. Acesta a declarat că nu va rămâne în acest interimat decât trei sau șase luni, perioada până când se va organiza un concurs.

Demisia lui Râșnoveanu fusese solicitată de două zile, de președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, după incidentul șocant în care un pacient a fost găsit decedat la câțiva metri de poarta spitalului, la exterior.

„Să îi demită pe toți cei care ar fi putut să intervină pentru salvarea domnului Victoraș Grozavu, iar apoi să-ți prezinte demisia”, a declarat Francisk Chiriac.

Reamintim că, internat in sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean Braila, Victoraș Grozavu, în vârstă de 53 de ani, din Brăila, a murit lângă gardul spitalului, pe 16 octombrie. Tragedia s-a petrecut noaptea, barbatul reușind să coboare de la etajul IV și să iasă din spital fără ca nimeni să îl observe, desculț și în pijamale.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: