duminică, februarie 5, 2023

Mușchii nu se hrănesc doar cu proteine. Aceștia devin foarte slăbiți cu timpul.  Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au descoperit un fruct, care blochează o proteină responsabilă pentru atrofierea mușchilor.

Dr. Christopher Adams își începe conferința de presă cu impactul pe care îl are atrofierea mușchilor pe măsură ce îmbătrânim : „Ne simțim organismul slăbit și nu mai avem energie. Acest fapt intervine în încercarea lor de  a face mai mult sport și astfel declinul mușchilor este inevitabil”

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Cu toate acestea, merele ar putea opri declinul mușchilor. Acidul ursolic din coajă și compușii tomatidini din compoziția merelor verzi previn atrofia musculară. Acestea neutralizează proteina AFT4, responsabilă pentru acest proces natural.

Aceștia au observat aceste reacții la șoarecii bătrâni suferinzi de atrofie musculară. Conform specialiștilor masa musculară a crescut cu 10% și forța mușchilor cu 30%.  După vârsta de 30 de ani, oamenii pierd 3-5%  din masa musculară la fiecare 10 ani. După vârsta de 75 de ani, atrofia musculară este accelerată.

Cercetătorii vor continua studiile în cazul oamenilor, însă, un lucru este clar. Merele reprezintă fructele tinereții.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private