duminică, octombrie 17, 2021

Copiii care mănâncă fast food de 3 ori pe săptămână pot dezvolta astm sau eczeme, avertizează specialiştii. De vină este cantitatea mare de grăsimi saturate din aceste produse, care pot slăbi sistemul

imunitar.

La polul opus sunt fructele şi legumele care pot contracara efectele devastatoare ale junk food-ului asupra sănătăţii.

Un proiect de cercetare care a cuprins mai mult de 50 de ţări a relevat faptul că adolescenţii care mănâncă junk food de 3 ori pe săptămână au un risc cu 39% mai mare de a dezvolta forme grave de astm, iar copiii mici au cu 27% mai multe şanse să facă aceste boli. Ambele categorii sunt în aceeaşi măsură, înclinate să dezvolte rinoconjunctivită.

Acelaşi număr de porţii pe săptămână de fructe şi legume pot scădea cu 14% riscul adolescenţilor de a dezvolta afecţiunile

menţionate şi cu 11% pe cel al copiilor.

,,Mâncarea de tip junk food ar putea contribui la apariţia astmului, rinitoconjunctivitei şi a eczemelor. Consumul regulat de fructe şi legume protejează organismul împotriva acestor boli”, a explicat unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

Cercetarea a fost făcută urmărind meniul zilnic a 181 000 de copii cu vârste cuprinse între 6-7 ani şi 319 000 de adolsecenţi de 13-14 ani.

Ultimele stiri