marți, august 16, 2022

Manuela Hărăbor, infectată de un coleg vaccinat, dar netestat: „Mi se pare o glumă proastă. Se vorbește despre un virus ucigaș și medicul de familie îți prescrie paracetamol”.

Actrița Manuela Hărăbor a fost confirmată cu Covid pe data de 1 octombrie și, din păcate, DSP-ul nu a sunat-o nici până pe data de 9 octombrie, pentru o anchetă epidemiologică.

„Pe mine, DSP-ul nu m-a sunat până în ziua de azi să mă întrebe, nu de sănătate, dar să mă întrebe dacă m-am întâlnit cu cineva. Pe data de 3 octombrie, sera, am primit un sms prin care mi se comunica că sunt pozotivă și mi se recomanda să stau acasă.

Te-ar mai interesa: Ce boli pot semnala problemele de vedere. De la at...

Chiar am râs și am zis „Puțin cam târziu!”, că în timpul ăsta puteam să plec, dacă eram inconștientă. Și tot așa, am mai primit în miez de noapte un e-mail. Dar, de atunci, nu m-a contactat absolut nimeni”, a precizat actrița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Pe tot mapamondul se vorbește despre un virus ucigaș și medicul de familie îți prescrie paracetamol”

Dincolo de haosul din cadrul DSP-urilor, se poate vorbi și de măsurile proaste luate de autorități, susține Manuela Hărăbor.

„Mai este un aspect extrem de important, și aici nu găsesc vină decât în vârful autorităților, și anume testarea. Dacă un cetățean care nu are la dispoziție o sumă de bani, care este considerabilă, să te duci să faci un test la o clinică, ca să poată să te ia în evidență.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Dacă suni DSP, am exemplul unei colege de-ale mele, care a chemat DSP pentru că avea băiatul confirmat cu un test rapid pozitiv, iar DSP, la un copil de 12 ani, a venit după 5 zile.

Al doilea aspect este următorul: dacă această boală – dacă tot vorbim de costuri imense- dacă această boală ar fi luată și tratată din prima zi, de la primul simptom, dacă medicii de familie ar avea libertatea și posibilitatea să prescrie rețete din prima zi, vă garantez că nu vor mai fi pline secțiile de ATI.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Problema este că pacienții nu sunt tratați de la primele simptome. Li se recomandă să li se ia paracetamol și atât. Ceea ce mi se pare o glumă proastă și chiar frivolă. Pentru că pe tot mapamondul se vorbește despre un virus ucigaș și medicul de familie îți prescrie paracetamol”, a spus actrița.

Manuela Hărăbor, infectată de un coleg vaccinat, dar netestat

Actrița Manuela Hărăbor a dezvăluit că a fost infectată de un coleg vaccinat, dar netestat. Din fericire, simptomele au fost ușoare și, în momentul de față, actrița se simte „mai bine”.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

„Mă simt bine, am avut simptome foarte ușoare. Medicii care au grijă de mine spun că a fost foarte importantătoată perioada asta lungă de profilaxie pe care am urmat-o. Sistemul meu imunitar a fost extrem de întărit, ca dovadă, simptomele au fost foarte ușoare.

(…) Am fost în turneu cu un spectacol, unul dintre colegii mei era infectat fără să știe, nu avea simptome. Nu sunt singura”, a mai spus Hărăbor.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private