Categories: Expertul zilei

Maraton de vaccinare, 7-9 mai, București. Valeriu Gheorghiță: Este momentul să punem capăt acestor drame

Maraton de vaccinare, 7-9 mai, București. Valeriu Gheorghiță: Este momentul să punem capăt acestor drame.

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat care sunt noile demersuri și abordări diferite pentru a încuraja populația să se vaccineze. Plecând de la maratonul de vaccinare de la Timișoara, care se desfășoară în acest week-end, dr. Gheorghiță a vorbit despre maratonul de vaccinare care va avea loc în Capitală.

Maraton de vaccinare, 7-9 mai, București

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Cel mai probabil, vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Valeriu Gheorghiță a mai anunțat faptul că, pentru rapel, se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție. În acest mod, toți cei vaccinați în cadrul maratonului vor primi a doua doză.

Totodată, medicul a precizat că, la fel ca în cazul maratonului de la Timișoara, pot veni și cetățeni care nu locuiesc în București, să se vaccineze în cadrul maratonului. Tot ce trebuie să prezinte este cartea de identitate.

Valeriu Gheorghiță. „Nu m-am gândit vreodată că o să ajung într-un moment în care trebuie să stăm în casă”

„M-am tot gandit ce este particular la aceasta campanie de vaccinare anti-covid. Prin această vaccinare noi ne readucem împreună unii pe ceilalț. Am tot vorbit de distanțare, de restricții. Prin vaccinare împotriva COVID-19 vorbim de demersul de a ne fi bine împreună și de a avea acest sentiment de siguranță atunci când îți iei copiii și părinții în brațe”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul camapaniei de vaccinare anti-covid a recunoscut că măsurile de distanțare socială pentru prevenirea Covid au fost lucruri dincolo de imaginația sa. Dar, în timp, a înțeles că, prin distanțare fizică și vaccinare, putem reveni la „normalitate”.

„Această pandemie ne-a distanțat, ne-a îngrădit accesul la libertățile noastre de zi cu zi, la plăcerile pe care le aveam.

În toți acești ani nu m-am gândit vreodată că o să ajung într-un moment în care trebuie să stăm în casă, să evităm zonele aglomerate, să purtăm masca peste tot. Este greu să conștientizezi ceea ce noi trăim astăzi. Și este deja mai mult de un an. Iată avem șansă să revenim la normalitate.

Este momentul să punem capăt acestor drame. Este momentul să închidem acest capitol și să ne vedem împreună de bunul mers al vieții”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

9 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

10 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

11 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

12 ore ago

Citeste si: