joi, martie 30, 2023

Maraton de vaccinare, 7-9 mai, București. Valeriu Gheorghiță: Este momentul să punem capăt acestor drame.

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat care sunt noile demersuri și abordări diferite pentru a încuraja populația să se vaccineze. Plecând de la maratonul de vaccinare de la Timișoara, care se desfășoară în acest week-end, dr. Gheorghiță a vorbit despre maratonul de vaccinare care va avea loc în Capitală.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

Maraton de vaccinare, 7-9 mai, București

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Cel mai probabil, vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Valeriu Gheorghiță a mai anunțat faptul că, pentru rapel, se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție. În acest mod, toți cei vaccinați în cadrul maratonului vor primi a doua doză.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

Totodată, medicul a precizat că, la fel ca în cazul maratonului de la Timișoara, pot veni și cetățeni care nu locuiesc în București, să se vaccineze în cadrul maratonului. Tot ce trebuie să prezinte este cartea de identitate.

Valeriu Gheorghiță. „Nu m-am gândit vreodată că o să ajung într-un moment în care trebuie să stăm în casă”

„M-am tot gandit ce este particular la aceasta campanie de vaccinare anti-covid. Prin această vaccinare noi ne readucem împreună unii pe ceilalț. Am tot vorbit de distanțare, de restricții. Prin vaccinare împotriva COVID-19 vorbim de demersul de a ne fi bine împreună și de a avea acest sentiment de siguranță atunci când îți iei copiii și părinții în brațe”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Coordonatorul camapaniei de vaccinare anti-covid a recunoscut că măsurile de distanțare socială pentru prevenirea Covid au fost lucruri dincolo de imaginația sa. Dar, în timp, a înțeles că, prin distanțare fizică și vaccinare, putem reveni la „normalitate”.

„Această pandemie ne-a distanțat, ne-a îngrădit accesul la libertățile noastre de zi cu zi, la plăcerile pe care le aveam.

Te-ar mai interesa: Substanța consumată de Ana Morodan, prinsă băută ș...

În toți acești ani nu m-am gândit vreodată că o să ajung într-un moment în care trebuie să stăm în casă, să evităm zonele aglomerate, să purtăm masca peste tot. Este greu să conștientizezi ceea ce noi trăim astăzi. Și este deja mai mult de un an. Iată avem șansă să revenim la normalitate.

Este momentul să punem capăt acestor drame. Este momentul să închidem acest capitol și să ne vedem împreună de bunul mers al vieții”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private