marți, septembrie 21, 2021

Maraton de vaccinare în Timișoara. Andrei Baciu: 500 de voluntari, 30 de cabinete și peste 10.000 de doze Pfizer.

Vineri dupa amiaza, la orele 16.00, a pornit Maratonul vaccinarii anti-covid, sub sloganul

„Pune umarul pentru Timisoara!”. La orele 20.00, erau deja vaccinati 717 timisoreni. Timp de 3 zile si 3 nopti, peste 13.000 de doze de vaccin Pfizer sunt pregatite pentru cele 30 de fluxuri de vaccinare deschise la CRAFT, Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Maraton de vaccinare în Timișoara: 500 de voluntari, 30 de cabinete și peste 10.000 de doze Pfizer

Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a prezentat acest proiect unic in Romania, pe pagina sa de Facebook.

„A-nceput în Timișoara, dar extindem în toată țara!
 • Ai peste 16 ani, vrei să te vaccinezi și

  îți e mai simplu să mergi direct în centru, doar cu buletinul?!

 • Vrei să faci asta fără programare?!
 • Vrei să iei pe cineva cu tine? Eventual să vă faceți poze ca să le arătați și altora cât este de simplu!?
 • Ești în trecere prin Timișoara și vrei sa te vaccinezi, chiar dacă ai domiciliul în alt oraș / județ?
Dacă ai răspuns “DA” măcar la una dintre aceste întrebări, atunci poți să pleci către centrul de vaccinare!
 • Unde? La Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Sau mai pe scurt: CRAFT! În Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
 • Cine te întâmpină? 500 de voluntari. Pe unii

  poate îi știi! Sunt medici şi asistente din spitalele timişorene, alături de studenții la medicină. Au 30 de cabinete disponibile și peste 10.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

 • Ce program are centrul? E deschis non-stop! Voluntarii sunt acolo până luni dimineață, la ora 8:00.
Distribuie această postare! Vreau ca informațiile acestea să ajungă la cât mai multe persoane!
Maratonul vaccinării este pentru tine, familia ta și prietenii tăi! Fii responsabil! Vaccinează-te!”, este mesajul secretarului de stat în Ministerul Sănătății.

Medicul Dorel Sandesc: În premieră

am obținut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare

Centrul Regional de Afaceri CRAFT, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa 22 a devenit, practic, timp de trei zile, cel mai mare centru de vaccinare din vestul Romaniei.

„Este un gest minunat pe care comunitatea medicala il face fata de concetatenii sai, un gest de responsabilitate. Vrem sa resuscitam spiritul vaccinarii in Timisoara si, daca se poate, si in vestul Romaniei.

Desi am avut la dispozitie doar o saptamana, am reusit sa adunam foarte multa lume si azi suntem extrem de fericiti ca avem o problema

de aglomeratie. In premiera am obtinut aprobarea ca vaccinarea sa se faca cu buletinul, pe loc, fara programare, si este o initiativa buna, pentru ca multi oameni nu au posibilitatea sa se programeze.

Sunt peste 500 de voluntari care au facut aceasta actiune si speram cu asta sa ne apropiem de limanul normalitatii”, a spus medicul Dorel Sandesc, vicepresedintele Asociatiei pentru ATI Aurel Mogosanu, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Proiectul initiat de Asociatia pentru ATI Aurel Mogosanu a adunat laolalta peste 400 de medici, asistente medicale de la toate spitalele din Timisoara, dar si studenti la Medicina. Acestia s-au organizat in grupe de cateva zeci, care se schimba la cateva ore pentru a face fata afluxului mare de pacienti, la care se asteapta organizatorii. Este practic un proiect ambitios al lumii medicale din Timisoara.

Printre cei care s-au vaccinat la scurta vreme dupa deschiderea centrului de la CRAFT se numara si membri ai trupei Cargo din Timisoara, care prin gestul lor au vrut sa dea un exemplu si sa indemne cat mai multi oameni sa se imunizeze.

Ultimele stiri